Zkuste na grilu něco nového, karbanátek z bio hovězího podle Huga Hromase
Zkuste na grilu něco nového, karbanátek z bio hovězího podle Huga Hromase
Hovězí karbanátek se sýrem, pečenou paprikou, salátem a zakysanou smetanou v opečené bulce? To rozhodně musíte vyzkoušet! Připravte si jedinečnou pochoutku stejně jako kuchař Hromas z kvalitních biopotravin. Uvidíte, že si tuhle super večeři zamiluje celá rodina i každá návštěva.
Hovězí karbanátek na grilu s pečenou paprikou
- 500g bio mletého hovězího krku
- sůl a bio pepř
- 1kg bio červené papriky
- 2 stroužky bio česneku
- hrst sekané bio petrželky
- 200g bio ovčího sýra
- 200g bio zakysané smetany
- 2 hrsti zelených bylin nebo bio salátu
- 4 bulky
Mleté maso smísíme se solí a pepřem, utřeným stroužkem česneku a nasekanou petrželkou. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostky a zamícháme do směsi mletého masa. Nad rozpáleným grilem opálíme papriky ze všech stran dočerna a necháme je krátce vychladnout. Oloupeme zčernalou slupku a pečené papriky zbavíme semeníku. Upečenou dužinu nasekáme nožem nadrobno.
Z mletého masa zformujeme čtyři koule a „rozplácneme“ je na tvar karbanátku silného asi tři centimetry. Grilujeme je nad rozpáleným dřevěným uhlím. Jakmile na spodní straně zezlátnou a tzv. se pouštějí roštu (už se nelepí), obrátíme a pečeme z druhé strany.
Rozkrojíme si bulky a opečeme z vnitřní strany. Na spodní polovinu bulky dáme lžíci zakysané smetany, na kterou položíme směs bylin nebo zeleného salátu, přidáme upečený karbanátek a na něj lžíci pečené nasekané papriky. Uzavřeme druhou polovinou bulky a podáváme ještě horké.