Zimní hodování, na kterém si pochutná každý – připravte si řízek z bio roštěnce se salátem z červené řepy
Zimní hodování, na kterém si pochutná každý – připravte si řízek z bio roštěnce se salátem z červené řepy
Nedáte během zimního období dopustit na pořádný kus masa, ale zároveň si rádi dopřejete i lehkou a chutnou přílohu? Máme pro vás netradiční recept, který vás dostane. Řízek z bio roštěnce se salátem z červené řepy s křenem podle kuchaře Huga Hromase zaujme nejen svým vzhledem, ale i vynikající chutí!
Poctivý řízek si žádá jen to nejkvalitnější maso, které společně s dalšími surovinami nakoupíte na lokálních biofarmách, kde si můžete nechat poradit i od samotného farmáře. Pokud se o biopotravinách chcete dozvědět více, informace naleznete na stránkách myjsmebio.cz. Biofarmy, na které můžete v České republice vyrazit, hledejte na lovime.bio a kamprobio.cz. Pokud vás ale dostihl předvánoční shon a nemáte na nákup surovin tolik času, biopotraviny nakoupíte i v běžných obchodech. Tam je bezpečně poznáte podle označení biolistu či biozebry, které vám zaručí opravdovou bio kvalitu.
- 200g bio roštěnce (na 1 porci)
- 1 stroužek bio česneku
- 1 lžíce bio hořčice
- bio pšeničná mouka na obalení
- 6 bio vajec
- strouhanka z bio pečiva na obalení
- bio olej na smažení
- sůl a bio pepř
- 1kg bio červené řepy
- 0,5kg bio jablek
- bio slunečnicový olej
- bio jablečný ocet
- sůl a bio cukr na dochucení
- bio křen na posypání
Červenou řepu si uvaříme ve slupce doměkka. Poté ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme jablka zbavená jadřinců a nakrájená na stejně slabé plátky jako řepu. Výrazně dochutíme octem, olejem, solí i cukrem a nechám krátce odležet.
Nakrájené roštěnky osolíme, potřeme utřeným stroužkem česneku a hořčicí. Vyklepnutá vejce osolíme a rozšleháme. Roštěnky pak postupně obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, a nakonec v strouhance. Obalené maso usmažíme zprudka dozlatova v rozpáleném oleji (na středu by mělo zůstat růžové). Podáváme se salátem z řepy a jablek, posypaným čerstvě nastrouhaným křenem.