Zázrak z kotlíku – hovězí guláš na ohni uchvátí nejednoho labužníka
Zázrak z kotlíku – hovězí guláš na ohni uchvátí nejednoho labužníka
Hovězí guláš je lahůdkou, která se k ponurým podzimním dnům skvěle hodí. Přípravou v kotlíku navíc získává svou nezaměnitelnou chuť, která vás jednoduše uchvátí. Recept na tento výtečný pokrm z lokálních biopotravin od Huga Hromase si zamilujete!
Přestože díky dušení nad ohněm získává hovězí guláš své výjimečné chuťové charakteristiky, neméně důležité je dbát i na výběr kvalitního masa i ostatních ingrediencí, a to vše v bio kvalitě. Pokud si nejste jisti, která z osvědčených ekofarem se nachází ve vaší blízkosti, jejich seznamy naleznete na lovime.bio a kamprobio.cz. Mimo lokálních farem můžete bioprodukty nalézt i v klasických supermarketech, kde jsou označeny logem biolistu či biozebry. A pokud hledáte ještě více zajímavostí či chutných bio receptů, navštivte stránky www.myjsmebio.cz.
HOVĚZÍ GULÁŠ V KOTLÍKU
- 1kg bio hovězího krku
- 1kg bio cibule
- 1kg bio papriky bílé nebo zelené
- 1 pálivá bio paprika
- 1 palice bio česneku
- 1 bio rajče
- 3 bio brambory
- 2 lžíce bio mleté sladké papriky
- lžíce soli
- špetka bio pepře
Oloupanou cibuli, česnek a papriky zbavené semen nakrájíme na plátky. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme se zeleninou. Přidáme na kostky nakrájené rajče a poté přendáme celou směs do kotlíku. Přes noc ji necháme uležet v chladničce. Druhý den umístíme kotlík nad mírný oheň a zvolna dusíme, dokud maso nepustí šťávu. Tu vydusíme, maso podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené vyprané brambory a zvolna dusíme doměkka. Jakmile je maso dokonale měkké, posypeme vše mletou paprikou, promícháme a podávám s pečivem.