Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu

Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu

Pečená bio zelenina může být báječnou přílohou k masu, ale skvělá také jako lehká večeře pro letní dny. Vyzkoušejte ji s bylinkovým pestem, uvidíte, že tuhle kombinaci chutí si zkrátka zamilujete!


Pečená zelenina s bylinkovým pestem

 

  • 2 bio lilky
  • 6 bio menších červených cibulí
  • 4 bio červené papriky
  • 4 bio rajčata
  • směs bylin (podle možností tymián, petrželka, rozmarýn, máta, šalvěj, koriandr)
  • bio olivový olej
  • sůl
  • bio vinný ocet

 

Napřed si nachystáme pesto. Na objem volíme méně aromatické byliny, jako je petržel, a kořeníme výraznějšími bylinami, jako je rozmarýn, máta nebo šalvěj. Smísíme s olivovým olejem a dochutíme solí a vinným octem.

 

Na grilu upečeme ze všech stran a dočerna papriky a lilky. Na mírnějším žáru pečeme cibule doměkka a rajčata jen krátce.

 

Hotovou zeleninu zbavíme spálené slupky a upečenou dužinu naaranžujeme na talíř. Ozdobíme bylinkovým pestem a můžeme podávat horké s pečivem nebo vychladlé jako salát z pečené zeleniny.