Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu
Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu
Pečená bio zelenina může být báječnou přílohou k masu, ale skvělá také jako lehká večeře pro letní dny. Vyzkoušejte ji s bylinkovým pestem, uvidíte, že tuhle kombinaci chutí si zkrátka zamilujete!
Pečená zelenina s bylinkovým pestem
- 2 bio lilky
- 6 bio menších červených cibulí
- 4 bio červené papriky
- 4 bio rajčata
- směs bylin (podle možností tymián, petrželka, rozmarýn, máta, šalvěj, koriandr)
- bio olivový olej
- sůl
- bio vinný ocet
Napřed si nachystáme pesto. Na objem volíme méně aromatické byliny, jako je petržel, a kořeníme výraznějšími bylinami, jako je rozmarýn, máta nebo šalvěj. Smísíme s olivovým olejem a dochutíme solí a vinným octem.
Na grilu upečeme ze všech stran a dočerna papriky a lilky. Na mírnějším žáru pečeme cibule doměkka a rajčata jen krátce.
Hotovou zeleninu zbavíme spálené slupky a upečenou dužinu naaranžujeme na talíř. Ozdobíme bylinkovým pestem a můžeme podávat horké s pečivem nebo vychladlé jako salát z pečené zeleniny.