Provoňte během zimních měsíců kuchyni bio husou podle receptu Huga Hromase, který si zamilujete
Provoňte během zimních měsíců kuchyni bio husou podle receptu Huga Hromase, který si zamilujete
Voňavá pečená husa na svátečním stole českých domácností rozhodně nesmí chybět. Každá rodina je přitom přesvědčená, že právě její recept je ten nejlepší. Pokud ale rádi zkoušíte něco nového, pusťte se tentokrát do bio husy s mandlemi, sušenými švestkami a salátem z dýně podle bio receptu Huga Hromase. Uvidíte, že se po ní jen zapráší!
Postup přípravy pokrmu je důležitý, nezapomeňte ale dbát také na výběr kvalitních surovin. Ty najdete na lokálních biofarmách hospodařících v režimu ekologického zemědělství. Kromě biofarem jsou dostupné také v běžných obchodech, kde je poznáte podle označení biolistu či biozebry.
Více o biopotravinách se dozvíte také na myjsmebio.cz. A že nevíte, kam vyrazit na ekofarmu? Hledejte na webových stránkách lovime.bio a kamprobio.cz.
Sváteční bio husa s mandlemi a sušenými švestkami, salát z dýně
- 1 celá bio husa
- 1kg bio dýně
- 3 žluté bio cibule
- 150g sušených bio švestek
- 100g bio mandlí
- 2 bio jablka
- kousek bio skořice
Nejprve si oloupeme dýni a rozkrájíme ji na kostky. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a zakryté pečeme při teplotě 150 °C doměkka. Opláchnutou husu prosolíme zvenku i zevnitř. Oloupanou cibuli a jablko si nakrájíme na plátky. Sušené švestky promícháme s cibulí, jablky, kouskem skořice a naplníme do břišní dutiny husy. Dáme péct, dokud husa není měkká (doporučuje se péct dlouho a při nízké teplotě). Měkkou husu odkryjeme a pečeme ještě dalších přibližně dvacet minut, dokud nezezlátne. Obsah břicha (cibuli s jablky a sušenými švestkami) promícháme s upečenými kostkami dýně. Podáváme teplý dýňový salát s porcí upečené husy.