Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase
Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase
Mladé maso se řadí k nejtypičtějším jarním pochoutkám. Vyzkoušejte společně s kuchařem Hugo Hromasem jehněčí krk na pivě, a to z kvalitních biopotravin. Poradíme, jak na to!
Jehněčí na pivě
Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
- bio jehněčí krk nasekaný na 4 porce
- 2 bio mrkve
- 2 bio cibule
- 3 stroužky bio česneku
- 0,5l světlého bio piva
- 100ml bio hladké mouky
- 1 lžíce bio sádla
- 1 lžička soli a bio mletý pepř
- 1 bio bobkový list
- 1 celá skořice
Porce jehněčího krku osolíme a opepříme a na rozpáleném sádle opečeme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, cibuli a rozdrcené stroužky česneku, bobkový list, skořici a zprudka orestujeme. Podlijeme pivem, od dna hrnce vařečkou důkladně promícháme a dusíme doměkka. Když maso změkne tak, že odpadává od kosti, podáváme horké jehněčí v omáčce s chlebem.