Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase

Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase

Mladé maso se řadí k nejtypičtějším jarním pochoutkám. Vyzkoušejte společně s kuchařem Hugo Hromasem jehněčí krk na pivě, a to z kvalitních biopotravin. Poradíme, jak na to!


Jehněčí na pivě


Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:

  • bio jehněčí krk nasekaný na 4 porce
  • 2 bio mrkve
  • 2 bio cibule
  • 3 stroužky bio česneku
  • 0,5l světlého bio piva
  • 100ml bio hladké mouky
  • 1 lžíce bio sádla
  • 1 lžička soli a bio mletý pepř
  • 1 bio bobkový list
  • 1 celá skořice



Porce jehněčího krku osolíme a opepříme a na rozpáleném sádle opečeme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, cibuli a rozdrcené stroužky česneku, bobkový list, skořici a zprudka orestujeme. Podlijeme pivem, od dna hrnce vařečkou důkladně promícháme a dusíme doměkka. Když maso změkne tak, že odpadává od kosti, podáváme horké jehněčí v omáčce s chlebem.