Pečené bio kuře, jak ho neznáte! Recept od Huga Hromase vás mile překvapí

Pečené bio kuře, jak ho neznáte! Recept od Huga Hromase vás mile překvapí

Tradiční pečené kuře je pochoutkou, kterou každý připravuje podle vlastního osvědčeného receptu a málokdo by ji neměl rád. Popusťte pro tentokrát uzdu fantazii a připravte pečené kuře s nápadem. Pochutnejte si například na bio kuřeti v papilotě podle neotřelého receptu kuchaře Huga Hromase.


Šťavnaté kuřecí maso, které váš lahodný pokrm pozvedne ještě o něco výše, vybírejte na farmách, které hospodaří v režimu ekologického zemědělství. Zvířata z bio chovů mají dostatek péče, krmiva i prostoru pro život, což se výrazně promítá i do kvality masa. A jak biopotraviny poznáte v klasických supermarketech? Produkty označené biolistem či biozebrou vám ji bezpečně zaručí. Pro více informací navštivte stránky www.myjsmebio.cz.


KUŘE V PAPILOTĚ

  • 1 bio kuře
  • bio cukrová kukuřice včetně šustí a listů
  • 100g bio másla
  • sůl

Kuře rozčtvrtíme a nožem nařízneme v kloubech a na prsní kosti, aby se rychleji propeklo. Šustí z kukuřice a kukuřičné listy pomažeme máslem a rozprostřeme na alobal. Palice kukuřice nakrájíme na silnější kolečka a spolu s díly kuřete položíme na listy pomazané máslem. Všechno osolíme a důkladně zabalíme. Pečeme v troubě při 200 °C asi čtyřicet minut a podáváme horké. Při rozbalování papiloty je třeba být opatrný, pára nás může popálit.