Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase
Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase
Přivítejte slunce i ve vaší kuchyni a zaměřte se na odlehčené pokrmy. Nechte se inspirovat lehkým, jarním receptem, který z biopotravin připravil známý kuchař Hugo Hromas.
Kuře v hrnci
Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
- 1 bio kuře
- 2 bio mrkve
- 1 bio pórek
- ¼ bio kapusta
- 2 bio cibule
- 3 stroužky bio česneku
- 1 badyán
- 500g bio těstovin
- 3 bio vejce
- 1 lžíce soli
- 5 kuliček pepře
Do studené osolené vody s badyánem dáme vařit kuře s česnekem a mírným varem vaříme, dokud kuře nezměkne. Do vývaru ke kuřeti přidáme očištěnou mrkev, nakrájenou cibuli, pórek a čtvrtku kapusty a zahříváme, dokud mrkev částečně nezměkne. Jako první chod podáváme horký a silný vývar.
Na druhý chod uvaříme ve vývaru těstoviny tzv. na skus a podáváme horké s kuřecím masem a nakrájenou zeleninou. Do 300ml horkého vývaru, ve kterém jsme vařili těstoviny zašleháme tři žloutky, mícháme do zhoustnutí a vzniklou omáčkou přelijeme maso a těstoviny.