Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase

Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase

Přivítejte slunce i ve vaší kuchyni a zaměřte se na odlehčené pokrmy. Nechte se inspirovat lehkým, jarním receptem, který z biopotravin připravil známý kuchař Hugo Hromas.


Kuře v hrnci


Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:

  • 1 bio kuře
  • 2 bio mrkve
  • 1 bio pórek
  • ¼ bio kapusta
  • 2 bio cibule
  • 3 stroužky bio česneku
  • 1 badyán
  • 500g bio těstovin
  • 3 bio vejce
  • 1 lžíce soli
  • 5 kuliček pepře



Do studené osolené vody s badyánem dáme vařit kuře s česnekem a mírným varem vaříme, dokud kuře nezměkne. Do vývaru ke kuřeti přidáme očištěnou mrkev, nakrájenou cibuli, pórek a čtvrtku kapusty a zahříváme, dokud mrkev částečně nezměkne. Jako první chod podáváme horký a silný vývar.
Na druhý chod uvaříme ve vývaru těstoviny tzv. na skus a podáváme horké s kuřecím masem a nakrájenou zeleninou. Do 300ml horkého vývaru, ve kterém jsme vařili těstoviny zašleháme tři žloutky, mícháme do zhoustnutí a vzniklou omáčkou přelijeme maso a těstoviny.