Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase

Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase

Široká nabídka lokální zeleniny i bylin s přicházejícím teplým počasím neustále roste. Využijte čerstvé biopotraviny i vy a zužitkujte je v jednoduchém receptu, na kterém si pochutnají také vegetariáni.


Jarní omeleta z bio vajec a bylin


Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:

  • 6 bio vajec
  • hrst bio petrželky
  • nať bio cibule
  • bio pažitka
  • mladé výhonky kopřiv
  • listy bršlice (nemusí být)
  • 500g bio brambor
  • 3 lžíce bio sádla
  • lžička soli




V pánvi s horkým sádlem pečeme na plátky nakrájené a osolené brambory, dokud zcela nezměknou. Než změknou tak nasekáme veškeré byliny nahrubo nožem a promícháme s vyklepnutými vejci. Z dokonale měkkých brambor slijeme horké sádlo a brambory smícháme v misce s rozmíchanými vejci a bylinami. Jakmile vejce kolem horkých brambor nepatrně ztuhnou, nalijeme celou směs zpět do horké pánve. Pečeme z jedné strany přibližně 3 minuty, až začne omeleta na okrajích tuhnout. Obsah pánve opatrně překlopíme na připravený talíř a neupečenou stranou necháme sklouznout zpět do pánve a omeletu dopečeme. Hotovou omeletu vyklopíme na prkénko a nakrájíme na porce – omeleta by uprostřed měla být lehce mazlavá a krémová.