Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase
Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase
Široká nabídka lokální zeleniny i bylin s přicházejícím teplým počasím neustále roste. Využijte čerstvé biopotraviny i vy a zužitkujte je v jednoduchém receptu, na kterém si pochutnají také vegetariáni.
Jarní omeleta z bio vajec a bylin
Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
- 6 bio vajec
- hrst bio petrželky
- nať bio cibule
- bio pažitka
- mladé výhonky kopřiv
- listy bršlice (nemusí být)
- 500g bio brambor
- 3 lžíce bio sádla
- lžička soli
V pánvi s horkým sádlem pečeme na plátky nakrájené a osolené brambory, dokud zcela nezměknou. Než změknou tak nasekáme veškeré byliny nahrubo nožem a promícháme s vyklepnutými vejci. Z dokonale měkkých brambor slijeme horké sádlo a brambory smícháme v misce s rozmíchanými vejci a bylinami. Jakmile vejce kolem horkých brambor nepatrně ztuhnou, nalijeme celou směs zpět do horké pánve. Pečeme z jedné strany přibližně 3 minuty, až začne omeleta na okrajích tuhnout. Obsah pánve opatrně překlopíme na připravený talíř a neupečenou stranou necháme sklouznout zpět do pánve a omeletu dopečeme. Hotovou omeletu vyklopíme na prkénko a nakrájíme na porce – omeleta by uprostřed měla být lehce mazlavá a krémová.