Vaříme z biopotravin

Zázrak z kotlíku – hovězí guláš na ohni uchvátí nejednoho labužníka

Zázrak z kotlíku – hovězí guláš na ohni uchvátí nejednoho labužníka

Hovězí guláš je lahůdkou, která se k ponurým podzimním dnům skvěle hodí. Přípravou v kotlíku navíc získává svou nezaměnitelnou chuť, která vás jednoduše uchvátí. Recept na tento výtečný pokrm z lokálních biopotravin od Huga Hromase si zamilujete!

VÍCE •••

Zahřejte se tradiční pochoutkou horalů! Krkonošské kyselo podle Huga Hromase vás zaručeně dostane

Zahřejte se tradiční pochoutkou horalů! Krkonošské kyselo podle Huga Hromase vás zaručeně dostane

Dopřejte si během sychravých dnů něco pořádného na zahřátí. Krkonošské kyselo je specialita především v severních Čechách, připravit si ho ale můžete i v teple svého domova. Máme pro vás osvědčený recept, který z bio surovin připravil kuchař Hugo Hromas.

VÍCE •••

Pečené bio kuře, jak ho neznáte! Recept od Huga Hromase vás mile překvapí

Pečené bio kuře, jak ho neznáte! Recept od Huga Hromase vás mile překvapí

Tradiční pečené kuře je pochoutkou, kterou každý připravuje podle vlastního osvědčeného receptu a málokdo by ji neměl rád. Popusťte pro tentokrát uzdu fantazii a připravte pečené kuře s nápadem. Pochutnejte si například na bio kuřeti v papilotě podle neotřelého receptu kuchaře Huga Hromase.

VÍCE •••

Pestrobarevná zelenina rozzáří váš stůl! Inspirujte se receptem z těch nejkvalitnějších bio surovin

Pestrobarevná zelenina rozzáří váš stůl! Inspirujte se receptem z těch nejkvalitnějších bio surovin

Oživte pošmurné podzimní dny čerstvou bio zeleninou, která vašemu talíři dodá ten správný šmrnc. Salát totiž nemusí být jenom nuda v podobě všední přílohy bez špetky kreativity. Vyzkoušejte recept podle kuchaře Huga Hromase a posuďte sami!

VÍCE •••

Živáňská pečeně z vepřového masa – připravte si slovenskou lahůdku z biopotravin

Živáňská pečeně z vepřového masa – připravte si slovenskou lahůdku z biopotravin

Přemýšlíte, co dobrého připravit k nedělnímu obědu a už vám docházejí nápady? Vyzkoušejte živáňskou pečeni, která je tradičním pokrmem slovenské kuchyně a připravovat ji můžete z nejrůznějších druhů masa. Vsaďte tentokrát na bio vepřové a inspirujte se receptem od Huga Hromase. Uvidíte, že vás nezklame!

VÍCE •••

Horká polévka, ve které stojí lžíce – to pravé ořechové do lezavého počasí

Horká polévka, ve které stojí lžíce – to pravé ořechové do lezavého počasí

Že jste si během léta na polévku snad ani nevzpomněli a z obědového menu jste volili především studené saláty v nejrůznějších podobách? Tak právě nyní je čas na změnu. Lezavé podzimní měsíce si doslova říkají o prohřátí celého organismu. Vsadit můžete na horký čaj, ale nejlépe po těle vám jednoznačně udělá výtečná domácí polévka plná kvalitních surovin a vitamínů.

VÍCE •••

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

VÍCE •••

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami ze sezónních hrušek

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami ze sezónních hrušek

I vy si během studených podzimních dnů rádi dopřejete klidný večer v teplé dece s hrnečkem horkého čaje? Pro dokonalou atmosféru navíc nezapomeňte na plápolající svíčku s vůní skořice, jablek a hrušek. Tyto základní ingredience patří nejen do chladného počasí, do čaje a vonných svíček i tyčinek, ale promítnout se mohou také v přípravě originálního menu. A že je tradiční štrůdl už nuda? Vsaďte tedy tentokrát na hrušky a využijte je v neobvyklých receptech v kombinaci s kouskem lahodného masa.

VÍCE •••

Přivítejte dýňovou sezonu ve své kuchyni. Netradiční koláče si zamilujete

Přivítejte dýňovou sezonu ve své kuchyni. Netradiční koláče si zamilujete

Máslová, muškátová, velkoplodá, špagetová – nejvýraznější plodina babího léta, dýně, má opravdu mnoho podob. Každá je jiná a vhodná pro odlišnou úpravu. Popusťte uzdu fantazii a místo klasických receptů provoňte svou kuchyni tentokrát dýní na sladko. Dýňový koláč bude netradiční ozdobou každé podzimní tabule. Nechte se inspirovat našimi recepty.

VÍCE •••

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

VÍCE •••

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

VÍCE •••

Oslaďte si přicházející babí léto s ovocnými džemy nebo báječným koláčem

Oslaďte si přicházející babí léto s ovocnými džemy nebo báječným koláčem

Voňavé a chutné ovoce ke konci léta každoročně patří, o tom nemůže být pochyb. Zkuste ale letos pozvat do své kuchyně kromě jablek, hrušek či švestek také méně využívané plodiny, jako jsou blumy, mirabelky nebo brusinky. Možná jste neměli ani tušení, jak rozmanité je jejich využití a kolik obsahují prospěšných vitamínů. Uvidíte, že si je i díky našim jednoduchým, avšak nápaditým receptům zamilujete. Navíc prozradíme, kam se můžete vydat pro ty nejvoňavější.

VÍCE •••

Zelenina a grilování: Vyzkoušejte vegetariánské recepty

Zelenina a grilování: Vyzkoušejte vegetariánské recepty

Už jste přesyceni klasickými lahůdkami z grilu a rádi byste si dopřáli něco nového? Zkuste vegetariánské recepty. Zbavte se předsudků o tom, že vás zelenina nezasytí a vyzkoušejte namísto tradiční masité verze s opečenými houskami grilovanou zeleninu. Uvidíte, že si pochutnáte!

VÍCE •••

Sladké pečení se zeleninou. Vyzkoušejte s námi tři nejoblíbenější recepty

Sladké pečení se zeleninou. Vyzkoušejte s námi tři nejoblíbenější recepty

Pečete rádi sladké moučníky a už nevíte, čím je ozvláštnit? Vyzkoušejte namísto třešní, jahod nebo malin chutnou variantu se zeleninou. Ačkoliv to nemusí znít zrovna slibně, uvidíte, že si pochutnáte. Můžete vybírat hned z několika druhů.

VÍCE •••

Zkuste na grilu něco nového, karbanátek z bio hovězího podle Huga Hromase

Zkuste na grilu něco nového, karbanátek z bio hovězího podle Huga Hromase

Hovězí karbanátek se sýrem, pečenou paprikou, salátem a zakysanou smetanou v opečené bulce? To rozhodně musíte vyzkoušet! Připravte si jedinečnou pochoutku stejně jako kuchař Hromas z kvalitních biopotravin. Uvidíte, že si tuhle super večeři zamiluje celá rodina i každá návštěva.

VÍCE •••

Grilování s bio vepřovým podle Huga Hromase, zpestřete si letní sezonu

Grilování s bio vepřovým podle Huga Hromase, zpestřete si letní sezonu

Vepřová krkovička k letní grilovačce neodmyslitelně patří. Co takhle ji tentokrát navíc vyšperkovat salátkem z cibule a rozinek a k tomu připojit brambory v popelu? Zkuste další recept z tradičních bio surovin podle Huga Hromase!

VÍCE •••

Pestrobarevné bio papriky zapečené se sýrem, které vás dostanou

Pestrobarevné bio papriky zapečené se sýrem, které vás dostanou

Horké večery, přátelé, dobré jídlo, zábava a zářivé barvy všude kolem. To je léto, jak má být. Vsaďte během grilování na bio dobroty a z nich připravenou originální přílohu, která si každého okamžitě získá nejen svou výbornou chutí, ale také díky jedinečným barvám.

VÍCE •••

Zkuste něco jiného, grilujte bio jehněčí

Zkuste něco jiného, grilujte bio jehněčí

Že nemáte tušení, jak se pustit do přípravy letní večeře na grilu s jehněčím? Sáhněte po chutném kousku z bio produkce a nechte se inspirovat receptem od Huga Hromase, který váš pokrm doladí na jedničku.

VÍCE •••

Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu

Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu

Pečená bio zelenina může být báječnou přílohou k masu, ale skvělá také jako lehká večeře pro letní dny. Vyzkoušejte ji s bylinkovým pestem, uvidíte, že tuhle kombinaci chutí si zkrátka zamilujete!

VÍCE •••

Mísy plné barev. Užijte si sezonu salátů naplno!

Mísy plné barev. Užijte si sezonu salátů naplno!

Také se vám v parném létě nechce zbytečně ztrácet čas v kuchyni a potit se u plotny? Máme pro vás řešení. Využijte vše čerstvé, co nám prázdninové měsíce nabízí – zeleninu, ovoce, bylinky i třeba sýry a zkombinujte je do lehkého salátu. Nebojte se v jejich přípravě experimentovat a vyzkoušejte i neobvyklé variace.

VÍCE •••

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

VÍCE •••

Salát s bůčkem, který zasytí a zpestří vaše jarní menu

Salát s bůčkem, který zasytí a zpestří vaše jarní menu

Jaro je v plném proudu a s ním také široká nabídka zeleniny. Pakliže neholdujete čistě zeleninovým salátům, zkuste si ho ozvláštnit křupavým bůčkem. Inspirujte se receptem, který z biopotravin připravil známý kuchař Hugo Hromas.

VÍCE •••

Sezóna grilování je tady!

Sezóna grilování je tady!

Zkuste plněný flank steak – pochoutku, na kterou se nezapomene. Rádi byste letos potěšili své nejbližší neotřelým receptem a připravili večeři, na kterou se jen tak nezapomene? Nechte se inspirovat receptem na plněný flank steak s chimichurri omáčkou a křupavými bramborovými lupínky podle kuchaře Huga Hromase.

VÍCE •••

Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase

Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase

Široká nabídka lokální zeleniny i bylin s přicházejícím teplým počasím neustále roste. Využijte čerstvé biopotraviny i vy a zužitkujte je v jednoduchém receptu, na kterém si pochutnají také vegetariáni.

VÍCE •••

Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase

Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase

Mladé maso se řadí k nejtypičtějším jarním pochoutkám. Vyzkoušejte společně s kuchařem Hugo Hromasem jehněčí krk na pivě, a to z kvalitních biopotravin. Poradíme, jak na to!

VÍCE •••

Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase

Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase

Přivítejte slunce i ve vaší kuchyni a zaměřte se na odlehčené pokrmy. Nechte se inspirovat lehkým, jarním receptem, který z biopotravin připravil známý kuchař Hugo Hromas.

VÍCE •••