Vaříme z biopotravin

Mrkev jako neopomenutelná součást podzimního jídelníčku. Vyzkoušejte recepty, které překvapí!

Mrkev jako neopomenutelná součást podzimního jídelníčku. Vyzkoušejte recepty, které překvapí!

Oranžově zbarvená zelenina, pro níž se najde místo ve spíži každé domácnosti, a to obzvláště v chladnějším období. Řeč je o mrkvi, která se sice na první pohled může jevit jako poněkud fádní, její využití v kuchyni je však mnohem širší, než jste si možná mysleli. Popusťte uzdu kreativitě a vyzkoušejte dobroty, které v podzimní kuchyni rozhodně najdou své místo!

VÍCE •••

Energie do chladných měsíců. Dopřejte si skvělé zeleninové šťávy ze sezónních plodin

Energie do chladných měsíců. Dopřejte si skvělé zeleninové šťávy ze sezónních plodin

Blahodárné účinky na organismus, nepřeberné množství chutí a příprava, která zabere jen pár minut. Odstartujte svůj den pořádnou dávkou energie a vychutnejte si zeleninové nebo ovocné šťávy z těch nejlepších sezónních plodin. Nejen, že ušetříte po ránu spoustu času, ale zároveň si skvěle pochutnáte a dopřejete si pořádnou vitamínovou bombu!

VÍCE •••

Čarujte se sezónní zeleninou a nachystejte si báječné chuťovky pro každou příležitost!

Čarujte se sezónní zeleninou a nachystejte si báječné chuťovky pro každou příležitost!

Plánujete rodinnou oslavu, čekáte návštěvu nebo jste dostali pozvání na posezení s přáteli? Spousta z nás si často láme hlavu nad tím, jaké dobroty v takových chvílích připravit. Pokud byste rádi oslnili něčím nevšedním, myslete na to, že podzimu vévodí barevné sezónní dobroty. Z nich můžete snadno a rychle vykouzlit skvělé chuťovky.

VÍCE •••

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

VÍCE •••

Vyzrajte na podzimní neduhy! Připravte si výtečné polévky, které dodají tělu vše potřebné

Vyzrajte na podzimní neduhy! Připravte si výtečné polévky, které dodají tělu vše potřebné

Nejrůznější virózy, nachlazení a pokašlávání všude kolem. Abychom se této nevítané podzimní klasice obloukem vyhnuli, je vhodné dodržovat alespoň pár základních pravidel. Mezi ně patří vedle dostatku odpočinku nebo adekvátního oblečení také pestrá a vyvážená strava, která nám dodá to, co si tělo v sychravém období tolik žádá. Vsaďte tentokrát třeba na vydatné a lahodné polévky, které prohřejí tělo od hlavy k patě!

VÍCE •••

Dejte sbohem podzimnímu nachlazení. Vsaďte na rakytník a dopřejte si pořádnou porci vitamínů!

Dejte sbohem podzimnímu nachlazení. Vsaďte na rakytník a dopřejte si pořádnou porci vitamínů!

První chladnější dny mohou pořádně potrápit. Nepříjemnosti v podobě ucpaného nosu, pokašlávání, smrkání nebo nežádoucího pocitu únavy na sebe v upršených dnech nenechají dlouho čekat. Proto stojí za to zamyslet se nad tím, jak nemocem a virům včas předejít, a užít si tak podzim bez starostí a naplno. Vyzkoušejte tentokrát rakytník, sami se přesvědčíte, že to stojí za to!

VÍCE •••

Hovězí maso v podzimní kuchyni. Popusťte uzdu fantazii a vyzkoušejte i méně tradiční partie

Hovězí maso v podzimní kuchyni. Popusťte uzdu fantazii a vyzkoušejte i méně tradiční partie

Podzim je tady konečně v celé své kráse a s ním i touha vyčarovat si v kuchyni pokrmy, které pořádně zahřejí, zasytí a zároveň potěší i ty nejmlsnější. Proto sáhněte po kvalitním, vyzrálém hovězím, které překvapí nejen svou vůní, ale také křehkostí a šťavnatostí. A pokud tápete, do jakého pokrmu se pustit, vyzkoušejte naše originální recepty připravené kuchařem Hugo Hromasem. Uvidíte sami, že z nejrůznějších partií, třeba i z těch, se kterými jste zatím neměli tolik zkušeností, připravíte v pohodlí domova doslova mistrovské dílo!

VÍCE •••

Originální džemy ze sezónních dobrot. Oslaďte si konec léta výtečnými recepty

Originální džemy ze sezónních dobrot. Oslaďte si konec léta výtečnými recepty

Zavařeniny v podobě lahodných džemů a marmelád jsou v Česku starou dobrou klasikou. A i když většina z nás nedá na tradiční a osvědčené recepty dopustit, občas stojí za to pustit do kuchyně i svěží vítr v podobě něčeho nového. Zkuste naše originální tipy a vyzkoušejte výborné džemy z letních surovin.

VÍCE •••

Dýně v hlavní roli! Zpříjemněte si ráno báječnou snídaní

Dýně v hlavní roli! Zpříjemněte si ráno báječnou snídaní

Kdo by nemiloval dýně, s nimiž se v posledních letech, zejména v době podzimu, roztrhl pytel. V kuchyni máte nespočet možností, jak je zpracovat, zapomeňte ale pro tentokrát na obvyklou krémovou polévku a popusťte uzdu fantazii. Vyzkoušejte je nasladko, inspirujte se našimi recepty a připravte si báječné snídaňové pokrmy, které rozzáří váš den!

VÍCE •••

Pozdní léto ve znamení ostružin! Oslaďte si poslední teplé dny výtečnými dobrotami

Pozdní léto ve znamení ostružin! Oslaďte si poslední teplé dny výtečnými dobrotami

Léto se pomalu, ale jistě chýlí ke konci a milovníci ostružin si svou oblíbenou lahůdku mohou konečně vychutnat se vším všudy i z lokálních zdrojů. Sytě zbarvené bobulky udělají parádu v těch nejsnazších receptech, ale i tam, kde byste je vůbec nečekali!

VÍCE •••

Slaďoučké švestky v menu nesmí chybět. Zpříjemněte si závěr léta nejen sladkými dobrotami

Slaďoučké švestky v menu nesmí chybět. Zpříjemněte si závěr léta nejen sladkými dobrotami

Vedle jablek, hrušek nebo třeba hroznového vína má každý z nás s koncem léta neodmyslitelně spjaté také šťavnaté švestky. Vždyť kdo by této pochoutce odolal? Pakliže už vás nudí klasické recepty v podobě koláčů, povidel nebo kynutých knedlíků, zkuste si tentokrát vychutnat švestky v trochu netradičnějších receptech!

VÍCE •••

Dopřejte dětem to nejlepší a připravte jim hravé a veselé saláty!

Dopřejte dětem to nejlepší a připravte jim hravé a veselé saláty!

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!

VÍCE •••

Pestrobarevný mangold jako lahodný zázrak, který vám učaruje

Pestrobarevný mangold jako lahodný zázrak, který vám učaruje

Přemýšlíte, jak vnést do osvědčených receptů svěží vítr? Vsaďte na mangold! Výtečnou listovou zeleninu, která hraje všemi barvami a v kuchyni tak udělá spoustu parády. Připravte z něj lahodný salát, netradiční pesto či třeba originální polévku – uvidíte sami, že kouzlení s touto pochoutkou vás mile překvapí chutí i nádhernými odstíny, jež rozzáří i fádní pokrmy.

VÍCE •••

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

VÍCE •••

Odlehčete jídelníček aneb zelenina v hlavní roli

Odlehčete jídelníček aneb zelenina v hlavní roli

Také patříte mezi milovníky pokrmů, kterým kraluje šťavnatá, čerstvá zelenina? Konečně přichází ten dlouho očekávaný čas, kdy si můžete bez obav dopřát lehká a chutná jídla z lokálních a sezónních plodin. Vsaďte proto na naše rychlé tipy, které během parného počasí určitě oceníte, a připravte si recepty z biopotravin, jež vévodí nejoblíbenějším měsícům v roce.

VÍCE •••

Léto volá po barevných snídaních! Pusťte se do příprav a dopřejte tělu jenom to nejlepší

Léto volá po barevných snídaních! Pusťte se do příprav a dopřejte tělu jenom to nejlepší

Příjemná letní rána, kdy nás ze spánku probouzí hřejivé sluneční paprsky, přímo vybízí k přípravě poctivé a chutné snídaně, která hraje všemi barvami. Tu si navíc můžeme konečně dopřát venku na terase nebo zahrádce, a dodat tak snídaňovým rituálům zcela nový rozměr! Věnujte pro tentokrát přípravě o něco víc času a vsaďte na výtečné dobroty, které vám perfektně nastartují den.

VÍCE •••

Jogurt jako zázrak mezi mléčnými výrobky

Jogurt jako zázrak mezi mléčnými výrobky

Honí vás mlsná, ale rádi byste si během horkých dnů dopřáli něco lehčího? Namísto hutných dezertů vsaďte třeba na kombinaci čerstvého ovoce a jogurtu – třeba doma vyrobeného. Nebojte, prozradíme vám, jak na to, není to nic složitého. Uvidíte, že si pochutnáte a zároveň tělu dodáte to, co tolik potřebuje.

VÍCE •••

Dejte grilování nový rozměr a vsaďte na mladé maso!

Dejte grilování nový rozměr a vsaďte na mladé maso!

První hřejivé paprsky značí jediné – sezóna jarního grilování je opět tady! Pokud jste se jí celou zimu nemohli dočkat a zároveň byste tentokrát rádi zkusili něco originálnějšího než obvykle, vsaďte na naše tipy. Jaro je totiž ideální k tomu, abyste do svého jídelníčku zařadili třeba i méně tradiční maso. Inspirujte se a připravte si na grilu pochoutky, které vás zaručeně dostanou.

VÍCE •••

Nezapomínejte na mléčné výrobky! Zařaďte je do jídelníčku a připravte si chutné a výživné svačinky

Nezapomínejte na mléčné výrobky! Zařaďte je do jídelníčku a připravte si chutné a výživné svačinky

Jaro je v plném proudu, vše kvete, je plné energie, a tak se jistě spousta z nás zamýšlí nad tím, jak našemu tělu v tomto období dopřát to nejlepší, abychom byli plní sil. Na přípravu složitých jídel mnohdy nezbývá moc času (vždyť venku je tak krásně!). Vsaďte proto na rychlé a snadné recepty, jež vás nejen zasytí, ale navíc dodají tělu dostatek energie i potřebné živiny.

VÍCE •••

Velikonoce už klepou na dveře! Vsaďte letos na tradice i kvalitní potraviny

Velikonoce už klepou na dveře! Vsaďte letos na tradice i kvalitní potraviny

Pomlázky, kraslice, jarní výzdoba i oblíbené pokrmy – Velikonoce se kvapem blíží, a proto je nejvyšší čas se na ně pořádně připravit. Držte se letos zvyklostí a mějte na paměti, že během svátků jara má každý den svůj neopomenutelný význam. Nechte se inspirovat našimi tipy, provoňte svou kuchyni a Velikonoce si užijte se vším všudy

VÍCE •••

Využijte zavařeniny z léta a dopřejte si sladké osvěžení!

Využijte zavařeniny z léta a dopřejte si sladké osvěžení!

Leží vám ve spíži stále spousta zavařenin z letních měsíců a hledáte způsob, jak je upotřebit? Nezůstávejte jen u marmelád namazaných na chlebu ke snídani a připravte si sladké osvěžení, které se do prvních jarních dnů skvěle hodí. Vsaďte na naše tipy a uvidíte, že sklidíte úspěch třeba u nečekané návštěvy!

VÍCE •••

Spotřebujte zásoby ze spíže a připravte se na jaro!

Spotřebujte zásoby ze spíže a připravte se na jaro!

Máte ve své spíži zásoby ze zimy a rádi byste uvolnili místo na přicházející, čerstvou jarní úrodu? Přinášíme tipy, jak zužitkovat mrkev a petržel, ze kterých si snadno připravíte výtečné pomazánky. Nalaďte se pomalu na blížící se jaro a dejte přednost odlehčenému jídelníčku

VÍCE •••

Velikonoční dobroty? Natrénujte si jejich pečení s dostatečným předstihem!

Velikonoční dobroty? Natrénujte si jejich pečení s dostatečným předstihem!

Beránek, mazanec i jidáše – upečte letos tradiční pochutiny z méně známých, za to nutričně zajímavějších druhů mouky. Hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka jsou sice ty nejrozšířenější varianty, v posledních letech je ale střídají i jiné, například cizrnová, pohanková nebo čiroková mouka. Obsahují velké množství tělu prospěšných látek, a navíc vám většina z nich umožní péct i bezlepkově, takže mohou bez obav kouzlit i celiaci.

VÍCE •••

Odlehčete jídelníček a připravte se na jaro

Odlehčete jídelníček a připravte se na jaro

I když je za okny ještě mráz, už nyní se můžeme připravit na první jarní dny, kdy dáme přednost čerstvé zelenině a osvěžujícím polévkám. Pokud vás samotný zeleninový salát neuspokojí, obohaťte ho o kus kvalitního masa. Skvěle se hodí například lehké kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné soustředit se na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti samotného masa. Prozradíme, jak salát udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

VÍCE •••

video recept Tradiční lahůdka trochu jinak – připravte si bio kapra s lehkým bramborovým salátem

Tradiční lahůdka trochu jinak – připravte si bio kapra s lehkým bramborovým salátem

Perfektní pokrm v podobě kapra s bramborovým salátem si během svátečního období neodpustí snad nikdo z nás. Co takhle ale tuto tradiční kombinaci letos trochu ozvláštnit a zároveň odlehčit tělu? Vsaďte na recept z biopotravin, který zachutná i těm nejnáročnějším strávníkům.

VÍCE •••

video recept Klasickým řízkům i kaprům odzvonilo! Připravte si výborný bramborový salát tentokrát s kýtou z bio mangalice

Klasickým řízkům i kaprům odzvonilo! Připravte si výborný bramborový salát tentokrát s kýtou z bio mangalice

Smažený kapr nebo řízek s pořádnou porcí bramborového salátu – tradiční kombinace, kterou každý z nás miluje už od dětství. Zkuste ale tentokrát popustit uzdu fantazii a připravte si oblíbený salát s lahodnou kýtou z bio mangalice. Recept od Huga Hromase vám zaručí, že se budete jen olizovat!

VÍCE •••

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Ať už patříte mezi stoprocentní milovníky klasických českých Vánoc, nebo žádné osvědčené tradice nikdy a nijak neprožíváte, typickou štědrovečerní večeři si nejspíš ujít jen tak nenecháte. Vánoční bramborový salát ve svých nejrůznějších podobách totiž obvykle nechybí v žádné domácnosti. Co by to taky bylo za svátky bez tohoto oblíbeného pokrmu?

VÍCE •••

video recept Provoňte během zimních měsíců kuchyni bio husou podle receptu Huga Hromase, který si zamilujete

Provoňte během zimních měsíců kuchyni bio husou podle receptu Huga Hromase, který si zamilujete

Voňavá pečená husa na svátečním stole českých domácností rozhodně nesmí chybět. Každá rodina je přitom přesvědčená, že právě její recept je ten nejlepší. Pokud ale rádi zkoušíte něco nového, pusťte se tentokrát do bio husy s mandlemi, sušenými švestkami a salátem z dýně podle bio receptu Huga Hromase. Uvidíte, že se po ní jen zapráší!

VÍCE •••

video recept Zahřejte se pochoutkou v podobě pohankového kuby s poctivou domácí klobásou z bio surovin

Zahřejte se pochoutkou v podobě pohankového kuby s poctivou domácí klobásou z bio surovin

Staročeský pohankový kuba s domácí klobásou během chladných zimních dnů nejen zahřeje, ale zároveň pořádně zasytí. Inspirujte se při vaření bio receptem od Huga Hromase a uvidíte, že uděláte radost celé rodině.

VÍCE •••

video recept Zimní hodování, na kterém si pochutná každý – připravte si řízek z bio roštěnce se salátem z červené řepy

Zimní hodování, na kterém si pochutná každý – připravte si řízek z bio roštěnce se salátem z červené řepy

Nedáte během zimního období dopustit na pořádný kus masa, ale zároveň si rádi dopřejete i lehkou a chutnou přílohu? Máme pro vás netradiční recept, který vás dostane. Řízek z bio roštěnce se salátem z červené řepy s křenem podle kuchaře Huga Hromase zaujme nejen svým vzhledem, ale i vynikající chutí!

VÍCE •••

video recept Zázrak z kotlíku – hovězí guláš na ohni uchvátí nejednoho labužníka

Zázrak z kotlíku – hovězí guláš na ohni uchvátí nejednoho labužníka

Hovězí guláš je lahůdkou, která se k ponurým podzimním dnům skvěle hodí. Přípravou v kotlíku navíc získává svou nezaměnitelnou chuť, která vás jednoduše uchvátí. Recept na tento výtečný pokrm z lokálních biopotravin od Huga Hromase si zamilujete!

VÍCE •••

video recept Zahřejte se tradiční pochoutkou horalů! Krkonošské kyselo podle Huga Hromase vás zaručeně dostane

Zahřejte se tradiční pochoutkou horalů! Krkonošské kyselo podle Huga Hromase vás zaručeně dostane

Dopřejte si během sychravých dnů něco pořádného na zahřátí. Krkonošské kyselo je specialita především v severních Čechách, připravit si ho ale můžete i v teple svého domova. Máme pro vás osvědčený recept, který z bio surovin připravil kuchař Hugo Hromas.

VÍCE •••

video recept Pečené bio kuře, jak ho neznáte! Recept od Huga Hromase vás mile překvapí

Pečené bio kuře, jak ho neznáte! Recept od Huga Hromase vás mile překvapí

Tradiční pečené kuře je pochoutkou, kterou každý připravuje podle vlastního osvědčeného receptu a málokdo by ji neměl rád. Popusťte pro tentokrát uzdu fantazii a připravte pečené kuře s nápadem. Pochutnejte si například na bio kuřeti v papilotě podle neotřelého receptu kuchaře Huga Hromase.

VÍCE •••

video recept Pestrobarevná zelenina rozzáří váš stůl! Inspirujte se receptem z těch nejkvalitnějších bio surovin

Pestrobarevná zelenina rozzáří váš stůl! Inspirujte se receptem z těch nejkvalitnějších bio surovin

Oživte pošmurné podzimní dny čerstvou bio zeleninou, která vašemu talíři dodá ten správný šmrnc. Salát totiž nemusí být jenom nuda v podobě všední přílohy bez špetky kreativity. Vyzkoušejte recept podle kuchaře Huga Hromase a posuďte sami!

VÍCE •••

video recept Živáňská pečeně z vepřového masa – připravte si slovenskou lahůdku z biopotravin

Živáňská pečeně z vepřového masa – připravte si slovenskou lahůdku z biopotravin

Přemýšlíte, co dobrého připravit k nedělnímu obědu a už vám docházejí nápady? Vyzkoušejte živáňskou pečeni, která je tradičním pokrmem slovenské kuchyně a připravovat ji můžete z nejrůznějších druhů masa. Vsaďte tentokrát na bio vepřové a inspirujte se receptem od Huga Hromase. Uvidíte, že vás nezklame!

VÍCE •••

Horká polévka, ve které stojí lžíce – to pravé ořechové do lezavého počasí

Horká polévka, ve které stojí lžíce – to pravé ořechové do lezavého počasí

Že jste si během léta na polévku snad ani nevzpomněli a z obědového menu jste volili především studené saláty v nejrůznějších podobách? Tak právě nyní je čas na změnu. Lezavé podzimní měsíce si doslova říkají o prohřátí celého organismu. Vsadit můžete na horký čaj, ale nejlépe po těle vám jednoznačně udělá výtečná domácí polévka plná kvalitních surovin a vitamínů.

VÍCE •••

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

VÍCE •••

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami ze sezónních hrušek

Provoňte svou podzimní kuchyni pochoutkami ze sezónních hrušek

I vy si během studených podzimních dnů rádi dopřejete klidný večer v teplé dece s hrnečkem horkého čaje? Pro dokonalou atmosféru navíc nezapomeňte na plápolající svíčku s vůní skořice, jablek a hrušek. Tyto základní ingredience patří nejen do chladného počasí, do čaje a vonných svíček i tyčinek, ale promítnout se mohou také v přípravě originálního menu. A že je tradiční štrůdl už nuda? Vsaďte tedy tentokrát na hrušky a využijte je v neobvyklých receptech v kombinaci s kouskem lahodného masa.

VÍCE •••

Přivítejte dýňovou sezonu ve své kuchyni. Netradiční koláče si zamilujete

Přivítejte dýňovou sezonu ve své kuchyni. Netradiční koláče si zamilujete

Máslová, muškátová, velkoplodá, špagetová – nejvýraznější plodina babího léta, dýně, má opravdu mnoho podob. Každá je jiná a vhodná pro odlišnou úpravu. Popusťte uzdu fantazii a místo klasických receptů provoňte svou kuchyni tentokrát dýní na sladko. Dýňový koláč bude netradiční ozdobou každé podzimní tabule. Nechte se inspirovat našimi recepty.

VÍCE •••

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

VÍCE •••

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

VÍCE •••

Oslaďte si přicházející babí léto s ovocnými džemy nebo báječným koláčem

Oslaďte si přicházející babí léto s ovocnými džemy nebo báječným koláčem

Voňavé a chutné ovoce ke konci léta každoročně patří, o tom nemůže být pochyb. Zkuste ale letos pozvat do své kuchyně kromě jablek, hrušek či švestek také méně využívané plodiny, jako jsou blumy, mirabelky nebo brusinky. Možná jste neměli ani tušení, jak rozmanité je jejich využití a kolik obsahují prospěšných vitamínů. Uvidíte, že si je i díky našim jednoduchým, avšak nápaditým receptům zamilujete. Navíc prozradíme, kam se můžete vydat pro ty nejvoňavější.

VÍCE •••

Zelenina a grilování: Vyzkoušejte vegetariánské recepty

Zelenina a grilování: Vyzkoušejte vegetariánské recepty

Už jste přesyceni klasickými lahůdkami z grilu a rádi byste si dopřáli něco nového? Zkuste vegetariánské recepty. Zbavte se předsudků o tom, že vás zelenina nezasytí a vyzkoušejte namísto tradiční masité verze s opečenými houskami grilovanou zeleninu. Uvidíte, že si pochutnáte!

VÍCE •••

Sladké pečení se zeleninou. Vyzkoušejte s námi tři nejoblíbenější recepty

Sladké pečení se zeleninou. Vyzkoušejte s námi tři nejoblíbenější recepty

Pečete rádi sladké moučníky a už nevíte, čím je ozvláštnit? Vyzkoušejte namísto třešní, jahod nebo malin chutnou variantu se zeleninou. Ačkoliv to nemusí znít zrovna slibně, uvidíte, že si pochutnáte. Můžete vybírat hned z několika druhů.

VÍCE •••

video recept Zkuste na grilu něco nového, karbanátek z bio hovězího podle Huga Hromase

Zkuste na grilu něco nového, karbanátek z bio hovězího podle Huga Hromase

Hovězí karbanátek se sýrem, pečenou paprikou, salátem a zakysanou smetanou v opečené bulce? To rozhodně musíte vyzkoušet! Připravte si jedinečnou pochoutku stejně jako kuchař Hromas z kvalitních biopotravin. Uvidíte, že si tuhle super večeři zamiluje celá rodina i každá návštěva.

VÍCE •••

video recept Grilování s bio vepřovým podle Huga Hromase, zpestřete si letní sezonu

Grilování s bio vepřovým podle Huga Hromase, zpestřete si letní sezonu

Vepřová krkovička k letní grilovačce neodmyslitelně patří. Co takhle ji tentokrát navíc vyšperkovat salátkem z cibule a rozinek a k tomu připojit brambory v popelu? Zkuste další recept z tradičních bio surovin podle Huga Hromase!

VÍCE •••

video recept Pestrobarevné bio papriky zapečené se sýrem, které vás dostanou

Pestrobarevné bio papriky zapečené se sýrem, které vás dostanou

Horké večery, přátelé, dobré jídlo, zábava a zářivé barvy všude kolem. To je léto, jak má být. Vsaďte během grilování na bio dobroty a z nich připravenou originální přílohu, která si každého okamžitě získá nejen svou výbornou chutí, ale také díky jedinečným barvám.

VÍCE •••

video recept Zkuste něco jiného, grilujte bio jehněčí

Zkuste něco jiného, grilujte bio jehněčí

Že nemáte tušení, jak se pustit do přípravy letní večeře na grilu s jehněčím? Sáhněte po chutném kousku z bio produkce a nechte se inspirovat receptem od Huga Hromase, který váš pokrm doladí na jedničku.

VÍCE •••

video recept Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu

Rychlá a jednoduchá večeře nemusí být nuda, vsaďte na pestrobarevnou bio zeleninu

Pečená bio zelenina může být báječnou přílohou k masu, ale skvělá také jako lehká večeře pro letní dny. Vyzkoušejte ji s bylinkovým pestem, uvidíte, že tuhle kombinaci chutí si zkrátka zamilujete!

VÍCE •••

Mísy plné barev. Užijte si sezonu salátů naplno!

Mísy plné barev. Užijte si sezonu salátů naplno!

Také se vám v parném létě nechce zbytečně ztrácet čas v kuchyni a potit se u plotny? Máme pro vás řešení. Využijte vše čerstvé, co nám prázdninové měsíce nabízí – zeleninu, ovoce, bylinky i třeba sýry a zkombinujte je do lehkého salátu. Nebojte se v jejich přípravě experimentovat a vyzkoušejte i neobvyklé variace.

VÍCE •••

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

VÍCE •••

video recept Salát s bůčkem, který zasytí a zpestří vaše jarní menu

Salát s bůčkem, který zasytí a zpestří vaše jarní menu

Jaro je v plném proudu a s ním také široká nabídka zeleniny. Pakliže neholdujete čistě zeleninovým salátům, zkuste si ho ozvláštnit křupavým bůčkem. Inspirujte se receptem, který z biopotravin připravil známý kuchař Hugo Hromas.

VÍCE •••

video recept Sezóna grilování je tady!

Sezóna grilování je tady!

Zkuste plněný flank steak – pochoutku, na kterou se nezapomene. Rádi byste letos potěšili své nejbližší neotřelým receptem a připravili večeři, na kterou se jen tak nezapomene? Nechte se inspirovat receptem na plněný flank steak s chimichurri omáčkou a křupavými bramborovými lupínky podle kuchaře Huga Hromase.

VÍCE •••

video recept Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase

Jarní omeleta z bio vajec a bylin: Vyzkoušejte rychlou večeři podle kuchaře Huga Hromase

Široká nabídka lokální zeleniny i bylin s přicházejícím teplým počasím neustále roste. Využijte čerstvé biopotraviny i vy a zužitkujte je v jednoduchém receptu, na kterém si pochutnají také vegetariáni.

VÍCE •••

video recept Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase

Připravte si lahůdku z jehněčího krku podle Huga Hromase

Mladé maso se řadí k nejtypičtějším jarním pochoutkám. Vyzkoušejte společně s kuchařem Hugo Hromasem jehněčí krk na pivě, a to z kvalitních biopotravin. Poradíme, jak na to!

VÍCE •••

video recept Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase

Kuře se špagetami a zeleninou: Vyzkoušejte netradiční recept kuchaře Huga Hromase

Přivítejte slunce i ve vaší kuchyni a zaměřte se na odlehčené pokrmy. Nechte se inspirovat lehkým, jarním receptem, který z biopotravin připravil známý kuchař Hugo Hromas.

VÍCE •••