Vyšperkujte svou silvestrovskou tabuli a vyzkoušejte obávaný ale lahodný roastbeef
Vyšperkujte svou silvestrovskou tabuli a vyzkoušejte obávaný ale lahodný roastbeef
Ingredience:
- 1,5 kg nízkého vyzrálého roštěnce v bio kvalitě
- bio olej na smažení
- 3 lžíce bio hořčice
- sůl a pepř
Postup:
Maso očistěte od blán a svažte pomocí nitě. Nezapomeňte ho důkladně osolit a potřít olejem. Zahřejte pánev a maso zprudka opečte, z každé strany alespoň 2 minuty. Do masa během restování rozhodně nepíchejte, vždy ho jen lehce otočte. Vložte maso do pekáče a ze všech stran ho potřete hořčicí, osolte a opepřete.
Roastbeef pečte zlehka asi 3 hodiny, stačí na 100 stupňů. Do masa můžete v průběhu pečení šťouchnout, abyste vyzkoušeli pružnost. Čím déle budete péct, tím se maso stává tužší. Je to jednoduché – každý stupeň pružnosti odpovídá jinému stupni propečení. Postupně pak vychytáte dobu, kdy je ten správný moment maso z trouby vytáhnout.
Po upečení nechte maso asi půl hodiny odpočinout, nejlépe v troubě nebo přikryté alobalem. Poté maso vytáhněte na prkénko, odmotejte provázek a ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky. K masu se pak skvěle hodí křenová omáčka nebo ochucená majonéza.