Nezoufejte z přicházející zimy a sáhněte po pečeném čaji
Nezoufejte z přicházející zimy a sáhněte po pečeném čaji
Podzimní pečený čaj
Budete potřebovat:
- 2 kg oblíbeného ovoce v biokvalitě (jablka, hrušky, švestky, rybíz)
- 1 kg bio cukru
- 1 ks bio citrónu
- 1 balíček bio badyánu
- 1 balíček bio skořice
- 2 dcl rumu
Postup:
Jablka, hrušky i švestky použijte zhruba ve stejném poměru. Očistěte je, zbavte pecek a jadřince a nakrájejte je na stejně velké kostičky, kuličky rybízu nechte v celku. Kombinovat ovoce můžete dle libosti. Vše promíchejte a přidejte rum. Zasypejte kořením a zakápněte citrónem. Ovoce vložte na pekáč a posypte cukrem. Ve vyhřáté troubě pečte asi 45 minut, občas promíchejte. Jakmile je směs hotová, vyjměte badyán a naplňte připravené skleničky asi do jedné poloviny. Zavíčkujte a převraťte dnem vzhůru.