Budete potřebovat

  • 1 kg BIO vysokého roštěnce
  • 1 lžíce uzené červené papriky
  • sůl a pepř
  • sklenka olivového oleje extra panenského
  • půl sklenky vinného octa
  • oregano
  • 3 stroužky česneku
  1. Maso upravte ostrým nožem do pravidelného tvaru. 
  2. Smíchejte vinný ocet s olivovým olejem a dosolte tak, abyste získali výraznou zálivku jako na salát. Přidejte oregano a rozdrcené stroužky česneku. Důkladně touto směsí namasírujte maso, opepřete a posypte uzenou paprikou. 
  3. Zabalte takto naložené do potravinové fólie a nechte působit při pokojové teplotě alespoň 3 hodiny. 
  4. Hotové maso vyjměte z potravinové fólie, lehce osušte papírovým ručníkem a zprudka opečte ze všech stran na pánvi. 
  5. Pečte při 180 stupních 45 minut. Pokud máte parní troubu, nastavte si 65 stupňů a maso vařte na páře na tuto teplotu 4 až 5 hodin. 
  6. Podávejte horké s rýží nebo hranolky jako pečeni, nebo studené s bramborovým salátem. 

Vysoký roštěnec - další inspirace

Všechny recepty