- Inspirace z BIO hovězího
- Vysoký roštěnec
- Hovězí entrecot
Hovězí entrecot
Budete potřebovat
- 1,5 kg BIO vysokého roštěnce s kostí tzv. tomahawk steak (entrecot, *côte de bœuf, chuleton)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje extra panenského
- lžíce soli
- rozmarýn a tymián
- 3 stroužky česneku
- pepř z mlýnku
- lžíce suchého bílého vína
Hovězí entrecot
- Před přípravou nechte maso alespoň hodinu ohřát na pokojovou teplotu.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka z obou stran opečte kotletu dozlatova. Dobře osolte a zmírněte plamen na střední teplotu.
- Přidejte do pánve byliny, česnek, máslo a z obou stran důkladně maso přelévejte aromatickým máslem. Takto postupujte alespoň 3 minuty z každé strany.
- Potom maso vyndejte, zabalte do alobalu a nechte asi 7–10 minut odpočinout.
- Mezitím do tuku v pánvi přidejte lžíci bílého vína nebo trochu citronové šťávy a obsahem pánve maso přelijte při servírování.
- Podávejte s pečenými bramborami.