Budete potřebovat

  • 1,5 kg BIO vysokého roštěnce s kostí tzv. tomahawk steak (entrecot, *côte de bœuf, chuleton)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje extra panenského
  • lžíce soli
  • rozmarýn a tymián
  • 3 stroužky česneku
  • pepř z mlýnku
  • lžíce suchého bílého vína
  1. Před přípravou nechte maso alespoň hodinu ohřát na pokojovou teplotu.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka z obou stran opečte kotletu dozlatova. Dobře osolte a zmírněte plamen na střední teplotu. 
  3. Přidejte do pánve byliny, česnek, máslo a z obou stran důkladně maso přelévejte aromatickým máslem. Takto postupujte alespoň 3 minuty z každé strany. 
  4. Potom maso vyndejte, zabalte do alobalu a nechte asi 7–10 minut odpočinout. 
  5. Mezitím do tuku v pánvi přidejte lžíci bílého vína nebo trochu citronové šťávy a obsahem pánve maso přelijte při servírování. 
  6. Podávejte s pečenými bramborami. 

Vysoký roštěnec - další inspirace

Všechny recepty