Troubu předehřejte na maximum. Žebra nakrájejte příčně na 5centimetrové kousky, osolte a opepřete.
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Nakrájená žebra rozdělte do dávek po 3 nebo 4 kusech a postupně všechny opečte ze všech stran, každou dávku opékejte přibližně 8 minut. Pak maso se šťávou odložte na talíř, 3 lžíce šťávy si dejte stranou.
Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na kousky, vložte do kastrolu s poklicí a opékejte na oleji na středním plameni, dokud nebude cibule dozlatova opečená. Přidejte mouku a rajčatový protlak a dál opékejte asi 2 minuty, dokud se vše dobře nespojí a směs nezíská sytě červenou barvu.
Přidejte víno, pak i žebra se šťávou. Přiveďte k varu, poté oheň stáhněte na střední plamen a vařte přibližně 25 minut, dokud se víno nezredukuje na polovinu.
Pak přidejte všechny bylinky, česnek a přilijte vývar. Přiveďte k varu, přikryjte a přeneste do trouby. Nechte vařit asi 2,5 hodiny, dokud žebra nezměknou.
Poté je vyjměte na talíř a omáčku slijte do hrnku, z jejího povrchu seberte lžící tuk a vyhoďte ho. Omáčku ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s bramborovou kaší politou šťávou z masa, co jste si na začátku odložili.