Budete potřebovat

  • 4 hezké plátky z vysoké plece v bio kvalitě
  • 2 vejce
  • 100 g gothaje
  • 100 g špeku
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 nakládané okurky
  • lák z okurek
  • 3 cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce mouky
  • sůl a pepř
  • 4 dl hovězího vývaru
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  1. Plátky masa naklepejte přes fólii paličkou na maso, osolte, opepřete a potřete jednou lžící hořčice. Zbylou hořčici budete potřebovat na šťávu. 
  2. Na okraj masa pokládejte postupně špalíček gothaje, půlku nakládané okurky rozkrojené podélně, plátek cibule a půlku uvařeného vejce. Okraje masa přeložte přes náplň a postupně zarolujte.
  3. Hotové závitky můžete spíchnout párátkem nebo ovázat provázkem. 
  4. Hotové ptáčky obalte moukou, opečte na rozpáleném sádle dozlatova a odložte stranou. 
  5. Ve stejném kastrolu rozpusťte nakrájený špek a opražte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte bobkový list a lžíci hořčice, důkladně orestujte a zalijte 3 lžícemi láku od okurek. Krátce povařte a zalijte hovězím vývarem. 
  6. Do kastrolu vložte opečené ptáčky, duste zakryté v troubě rozehřáté na 160 stupňů přibližně 2 hodiny. Měkké ptáčky vyndejte a šťávu proceďte nebo rozmixujte. 
  7. Horké ptáčky podávejte se šťávou a dušenou rýží, bramborovou kaší nebo knedlíkem. 

Vysoká plec - další inspirace

Všechny recepty