Budete potřebovat

  • 1 kg BIO hovězí vysoké plece
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 různě barevné papriky nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce petrželky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného čedaru
  • 1 lžička dijonské nebo zrnité hořčice
  • sůl a pepř
  1. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na středním plameni opékejte na kostičky nakrájenou papriku, česnek a tymián 5 minut, nebo dokud nezměknou.
  2. Když papriky začnou hnědnout, odstavte pánev, vmíchejte petržel a odložte stranou. 
  3. Velkým a ostrým nožem prokrojte kus masa a rozevřete jako knihu. Každou část znovu prokrojte abyste získali velký plát masa. Ten naklepejte paličkou na maso, aby byl přibližně 1 centimetr silný.
  4. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Posypte opečenou paprikou, strouhankou a sýrem. Opatrně, ale důsledně zarolujte plát masa, utáhněte a omotejte pevně provázkem. Znovu osolte a opepřete. 
  5. Roládu pečte na mřížce v troubě předehřáté na 230 stupňů po dobu 10 minut. Snižte teplotu na 140 stupňů a pečte asi hodinu a půl. 
  6. Hotovou roládu nechte alespoň 10 minut odpočinout a potom krájejte hodně ostrým nožem. Podávejte se salátkem nebo bramborovou kaší.

Vysoká plec - další inspirace

Všechny recepty