Budete potřebovat

  • 1 kg BIO vrchního šálu
  • 100 g dušené šunky
  • 1 vařený talián
  • 3 lžíce olivového oleje extra panenského
  • 2 cibule
  • 0,5 l červeného vína
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • sůl a pepř
  • snítka rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  1. Hovězí maso rozkrojte na tenký plát a naklepejte paličkou na maso nebo válečkem. Na maso rozložte plátky šunky a na ně položte uvařený a oloupaný talián. 
  2. Maso pevně srolujte a zvažte provázkem, aby udrželo tvar. Osolte, opepřete a důkladně ze všech stran opečte dozlatova. 
  3. Opečenou roládu odložte stranou a na zbylém oleji osmažte nakrájenou cibuli, vraťte zpět roládu, přidejte bobkový list a zalijte vínem a pomerančovou šťávou. 
  4. V troubě pečte a podle potřeby maso otáčejte, dokud nezměkne. Hotovou roládu vyjměte, šťávu rozmixujte a horké plátky přelijte šťávou. 
  5. Podávejte s rýží nebo bramborami.

Vrchní šál - další inspirace

Všechny recepty