Hovězí maso dejte vařit do vroucí osolené vody. Až je uvařené doměkka, vyjměte jej a nechte vychladnout, aby se vám později lépe krájelo. Uvařené maso uchovávejte ve vychlazeném hovězím vývaru, aby neosychalo.
Máslo rozpusťte v kastrolu, osmažte na něm najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zaprašte moukou, přidejte bobkový list, nové koření a připravte světlou jíšku.
Jakmile se mouka v tuku hezky rozvoní, zalijte vychladlým vývarem, podle chuti osolte a opepřete a nechte alespoň půl hodiny provařit. Hotovou omáčku dochuťte lákem z okurek a zjemněte smetanou.
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpusťte na pánvi a na jejím tuku krátce poduste na nudličky nakrájené nakládané okurky. Obsah pánve, tedy slaninu s okurkami, vmíchejte do omáčky.
Hovězí maso prohřáté ve vývaru podávejte horké, přelité okurkovou omáčkou s kynutým nebo houskovým knedlíkem.