Budete potřebovat

  • 0,6 kg hovězího masa z velkého ořechu
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • šťáva z jedné limety
  • 2 polévkové lžíce Sriracha (nebo asijská chilli omáčka)
  • 1 polévková lžíce švestkových povidel
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce listů koriandru (čerstvě nasekané)
  • 2 jarní cibulky (bílé a zelené části nakrájené na tenké plátky)
  • hrst drcených pražených arašídů
  1. Maso nakrájejte na tenké plátky přes vlákno. Marinujte 2–3 hodiny ve směsi sójové omáčky s pálivou omáčkou sriracha, povidly, drceným česnekem a šťávou z limetky. 
  2. Plátky masa navlékejte na špíz cik cak a zprudka opečte na grilu nebo grilovací pánvi z obou stran. Servírujte ozdobené drcenými arašídy, koriandrem a jarní cibulkou. 
  3. Podávejte samotné nebo třeba s pečenými bramborami.

Velký ořech - další inspirace

Všechny recepty