600 g velkého BIO ořechu vcelku, bez kosti, svázané
4 morkové kosti
hovězí vývar
Hovězí na provázku
Do vroucího vývaru vložte zeleninu, snižte teplotu na cca 70–80 stupňů a krátce povařte, aby zelenina zůstala pevná, ale zároveň byla vařená. Vývar sceďte a zeleninu odložte stranou.
Morkové kosti osolte hrubozrnnou solí a povařte ve zbylém vývaru asi 20 minut.
Do horkého a silného vývaru ponořte hovězí maso svázané provázkem a přivázané k vařečce tak, abyste do něj při jeho vyndávání nemuseli píchat vidličkou (zůstane hezky šťavnaté) a nechte vařit 20–30 minut při teplotě cca 80 stupňů tak, aby uvnitř zůstalo růžové a šťavnaté.
Maso vařené vcelku na medium až medium rare nakrájejte na tenké plátky a podávejte spolu s kousky morku a zeleninou s pečivem, hrubou solí a hořčicí.