Budete potřebovat

  • 4 mrkve
  • 2 pórky
  • 1 menší cibule se 2 hřebíčky
  • 1 svazek bylinek (tymián, petržel, bobkový list)
  • 1 menší bulva celeru
  • brambory
  • 1 menší tuřín
  • hrubá sůl
  • hořčice
  • 600 g velkého BIO ořechu vcelku, bez kosti, svázané
  • 4 morkové kosti
  • hovězí vývar
  1. Do vroucího vývaru vložte zeleninu, snižte teplotu na cca 70–80 stupňů a krátce povařte, aby zelenina zůstala pevná, ale zároveň byla vařená. Vývar sceďte a zeleninu odložte stranou. 
  2. Morkové kosti osolte hrubozrnnou solí a povařte ve zbylém vývaru asi 20 minut.
  3. Do horkého a silného vývaru ponořte hovězí maso svázané provázkem a přivázané k vařečce tak, abyste do něj při jeho vyndávání nemuseli píchat vidličkou (zůstane hezky šťavnaté) a nechte vařit 20–30 minut při teplotě cca 80 stupňů tak, aby uvnitř zůstalo růžové a šťavnaté. 
  4. Maso vařené vcelku na medium až medium rare nakrájejte na tenké plátky a podávejte spolu s kousky morku a zeleninou s pečivem, hrubou solí a hořčicí. 
  5. Vývar můžete podávat s vlasovými nudlemi.

Velký ořech - další inspirace

Všechny recepty