Maso omyjte a osušte. Ve velkém hrnci přiveďte hovězí vývar s oloupanou cibulí, bobkovým listem, kuličkami nového koření, jalovčinkami, kuličkami pepře, hřebíčkem a jednou lžící soli k mírnému varu.
Přidejte maso a zakryté vařte doměkka asi 2 hodiny. Maso je hotové, když ho můžete bez odporu propíchnout vidličkou. Slijte a proceďte vývar.
Těsně před podáváním oloupejte křen a nastrouhejte jej najemno. V malé misce ihned smíchejte s citronovou šťávou a cukrem.
Maso z vývaru nakrájejte přes vlákno na cca 1 centimetr široké plátky. Ty dejte do hlubokých talířů a přelijte přecezeným vývarem.
Pažitku omyjte, osušte, nakrájejte na malé kousky a posypte jimi maso. Pokrm ozdobte zbývajícími stonky. Na talíř dejte trochu křenu, zbytek podávejte v misce.