Budete potřebovat

  • 0,7 kg BIO hovězí tabulové špičky
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 3 jalovcové bobulky
  • 6 kuliček pepře
  • 2 hřebíčky
  • sůl
  • 1½ litru hovězího vývaru
  • 1 kus čerstvého křenu (asi 8 cm)
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukr
  • 8 stonků pažitky
  1. Maso omyjte a osušte. Ve velkém hrnci přiveďte hovězí vývar s oloupanou cibulí, bobkovým listem, kuličkami nového koření, jalovčinkami, kuličkami pepře, hřebíčkem a jednou lžící soli k mírnému varu. 
  2. Přidejte maso a zakryté vařte doměkka asi 2 hodiny. Maso je hotové, když ho můžete bez odporu propíchnout vidličkou. Slijte a proceďte vývar.
  3. Těsně před podáváním oloupejte křen a nastrouhejte jej najemno. V malé misce ihned smíchejte s citronovou šťávou a cukrem.
  4. Maso z vývaru nakrájejte přes vlákno na cca 1 centimetr široké plátky. Ty dejte do hlubokých talířů a přelijte přecezeným vývarem.
  5. Pažitku omyjte, osušte, nakrájejte na malé kousky a posypte jimi maso. Pokrm ozdobte zbývajícími stonky. Na talíř dejte trochu křenu, zbytek podávejte v misce.

Tabulová špička - další inspirace

Všechny recepty