Budete potřebovat

  • 0,8–1 kg BIO tabulové špičky s tukovým krytím
  • sůl
  • vinný ocet
  • olivový olej extra panenský
  1. Tabulovou špičku si nechte nakrájet od řezníka na steaky, nebo ji naporcujte ostrým nožem na čtyři přibližně stejně velké kusy tak, aby na každém kusu bylo tukové krytí.
  2. Smíchejte vinný ocet se solí. Až se sůl rozpustí, smíchejte s olivovým olejem. Vzniklou zálivkou potřete maso, zabalte do fólie a nechte v pokojové teplotě 2 až 3 hodiny.
  3. Na rozpáleném grilu nebo v rozpálené pánvi opékejte steaky z každé strany 4 až 5 minut – podle toho, jak moc propečenou si svou picanhu (tabulovou špičku) chcete vychutnat. 
  4. Grilované maso nechte 3 až 4 minuty odpočinout a podávejte s listovým salátem a vhodnou salsou (například chimichurri).

Tabulová špička - další inspirace

Všechny recepty