0,8 kg BIO svíčkové z palce (širší spodní část svíčkové)
2 červené cibule
2 lžíce másla
0,5 kg čerstvých žampionů
50 g rajského protlaku
250 ml zakysané smetany
2 nakládané okurky
1 lžička hořčice
sůl a pepř
Svíčková Stroganoff
Maso nakrájené na nudličky zprudka dohněda opečte na másle a odložte stranou.
Do stejné pánve vhoďte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na hrubší kusy nakrájené žampiony a poduste dorůžova.
Přidejte hořčici, rajčatový protlak a orestujte. Zalijte zakysanou smetanou, osolte a opepřete, přidejte opečené nudličky masa, nakládanou okurku nakrájenou na nudličky a krátce provařte.
Podávejte se snítkou kopru nebo čerstvé petrželky s dušenou rýží či těstovinami.