Budete potřebovat

  • 0,8 kg BIO svíčkové z palce (širší spodní část svíčkové)
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce másla
  • 0,5 kg čerstvých žampionů
  • 50 g rajského protlaku
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 nakládané okurky
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a pepř
  1. Maso nakrájené na nudličky zprudka dohněda opečte na másle a odložte stranou. 
  2. Do stejné pánve vhoďte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na hrubší kusy nakrájené žampiony a poduste dorůžova. 
  3. Přidejte hořčici, rajčatový protlak a orestujte. Zalijte zakysanou smetanou, osolte a opepřete, přidejte opečené nudličky masa, nakládanou okurku nakrájenou na nudličky a krátce provařte.
  4. Podávejte se snítkou kopru nebo čerstvé petrželky s dušenou rýží či těstovinami. 

Svíčková - další inspirace

Všechny recepty