Budete potřebovat

  • 2 hovězí morkové kosti v bio kvalitě
  • 0,5 kg hovězí oháňky
  • 60 g čerstvého zázvoru
  • 1 ks celé skořice
  • 2 velké žluté cibule
  • 4 ks badyánu
  • 3 tobolky kardamomu
  • 0,5 kg hovězího žebra nebo kližky
  • sůl
  • Pro servírování:
  • 400 g BIO hovězí svíčkové z palce
  • 4 porce rýžových nudlí
  • 1 svazek koriandru
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 červená cibule
  • zelená perila (vietnamská máta)
  • 1 balíček mungo výhonků
  • 2 chilli papričky
  • 1 citron
  1. Morkové kosti s oháňkou opečte v troubě rychle a zprudka dozlatova, spolu s rozpůlenou neloupanou cibulí, rozdrceným zázvorem a kořením.
  2. Zalijte v hrnci studenou vodou, osolte a pomalu přiveďte k varu. 
  3. Vznikající pěnu (srážející se bílkovinu) sbírejte sítkem a udržujte teplotu těsně pod bodem varu – vývar by neměl vřít. Nechte táhnout alespoň 4–6 hodin. Vývar sceďte a dochuťte solí nebo rybí omáčkou. 
  4. Připravte si suroviny na polévku. Rýžové nudle namočte alespoň na hodinu do studené vody a potom rychle uvařte (1–2 minuty) a rovnou podávejte.
  5. Na nudle položte maso ze svíčkové nakrájené na tenké proužky.
  6. Propláchnuté byliny, na nudličky nakrájené chilli, na jemné plátky nakrájenou červenou cibuli a nasekanou jarní cibulku pokládejte rovnou na nudle a zalijte horkým vývarem.
  7. Na osminky nakrájený citron podávejte na talířku zvlášť. 

Svíčková - další inspirace

Všechny recepty