Morkové kosti s oháňkou opečte v troubě rychle a zprudka dozlatova, spolu s rozpůlenou neloupanou cibulí, rozdrceným zázvorem a kořením.
Zalijte v hrnci studenou vodou, osolte a pomalu přiveďte k varu.
Vznikající pěnu (srážející se bílkovinu) sbírejte sítkem a udržujte teplotu těsně pod bodem varu – vývar by neměl vřít. Nechte táhnout alespoň 4–6 hodin. Vývar sceďte a dochuťte solí nebo rybí omáčkou.
Připravte si suroviny na polévku. Rýžové nudle namočte alespoň na hodinu do studené vody a potom rychle uvařte (1–2 minuty) a rovnou podávejte.
Na nudle položte maso ze svíčkové nakrájené na tenké proužky.
Propláchnuté byliny, na nudličky nakrájené chilli, na jemné plátky nakrájenou červenou cibuli a nasekanou jarní cibulku pokládejte rovnou na nudle a zalijte horkým vývarem.
Na osminky nakrájený citron podávejte na talířku zvlášť.