Budete potřebovat

  • 1 kg hovězího válečku v bio kvalitě
  • 0,5 l ovocného moštu (jablečný)
  • 0,2 kg uvařené cizrny
  • 2 chilli papričky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžička jalovčinek
  • 1 lžíce pepře
  • 1 lžíce soli
  • 3 stroužky česneku
  • 2 nakrájená rajčata
  • 3 velké žluté cibule
  • hrst zelených oliv
  1. Maso nakrájené na silnější plátky smíchejte s nakrájenou zeleninou, drceným kořením, osolte a zalijte moštem. Nechte marinovat do druhého dne – nálev pomůže maso zkřehčit, aby se rychleji uvařilo. 
  2. Druhý den dejte maso dusit nebo péct zakryté do trouby i s nálevem na 3 hodiny při teplotě 180 stupňů, nebo duste na sporáku, dokud není dokonale měkké. 
  3. Hotové jídlo odkryjte, maso natrhejte vidličkou, nebo rozbijte vařečkou a nechte šťávu redukovat. 
  4. Přidejte olivy a vařenou cizrnu a podávejte s rýží nebo jako součást tacos. 

Spodní šál (váleček) - další inspirace

Všechny recepty