Budete potřebovat

  • 1 kg spodního šálu v bio kvalitě
  • 3 vejce vařená natvrdo
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sklenka červeného vína
  1. Do hovězího válečku prořízněte kapsu a naplňte vejci vařenými natvrdo. Maso osolte a opepřete, obalte moukou a ze všech stran opečte v horkém sádle dorůžova. 
  2. Maso vyjměte a přidejte nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájené na plátky. Opečte dozlatova. 
  3. Přidejte do kastrolu rajčatový protlak a krátce orestujte, zalijte vínem, dolijte vodou a zakryté duste doměkka. Hotové maso vyjměte a nechte krátce vychladnout, aby se lépe porcovalo.
  4. Mezitím nechte šťávu zredukovat a podle chuti přidejte sůl nebo pepř. 
  5. Nakrájenou štěpánskou podávejte s rýží nebo knedlíkem a podlitou šťávou. 

Spodní šál (váleček) - další inspirace

Všechny recepty