Budete potřebovat

  • 1 kg BIO podplečí připraveného na roládu
  • 100 g sýra
  • 150 g pečené papriky (sterilované)
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 dl vývaru
  • extra panenský olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Nastrouhaný sýr, pečenou papriku nakrájenou na proužky a nasekaný špenát smíchejte s vejcem a strouhankou a vymíchejte nádivku. 
  2. Maso rozkrojené na plát položte na prkénko, osolte, opepřete a potřete nádivkou, pak maso srolujte a omotejte provázkem, aby se při pečení nerozpadlo.
  3. Ve velké pánvi, do které se celá roláda vejde, rozehřejte trochu extra panenského olivového oleje a roládu opečte ze všech stran dozlatova. Pak ji přemístěte do tlakového hrnce. 
  4. Mrkev, česnek a cibuli oloupejte, nakrájejte a přidejte do hrnce. Přilijte bílé víno, masový vývar a nechte vařit při vysoké teplotě několik minut, aby se odpařil alkohol.
  5. Pak hrnec uzavřete a vařte pod tlakem 30 minut (při přípravě v klasickém hrnci vařte několik hodin, dokud směs nezměkne). Před otevřením hrnce počkejte, až pára vyjde ven, pak roládu vyjměte a odstraňte provázek.
  6. Šťávu se zeleninou rozmixujte tyčovým mixérem a roládu před servírováním nechte odležet, aby se snáze krájela a nerozpadala se. 
  7. Podávejte s bramborovou kaší.

Podplečí (péro) - další inspirace

Všechny recepty