Nastrouhaný sýr, pečenou papriku nakrájenou na proužky a nasekaný špenát smíchejte s vejcem a strouhankou a vymíchejte nádivku.
Maso rozkrojené na plát položte na prkénko, osolte, opepřete a potřete nádivkou, pak maso srolujte a omotejte provázkem, aby se při pečení nerozpadlo.
Ve velké pánvi, do které se celá roláda vejde, rozehřejte trochu extra panenského olivového oleje a roládu opečte ze všech stran dozlatova. Pak ji přemístěte do tlakového hrnce.
Mrkev, česnek a cibuli oloupejte, nakrájejte a přidejte do hrnce. Přilijte bílé víno, masový vývar a nechte vařit při vysoké teplotě několik minut, aby se odpařil alkohol.
Pak hrnec uzavřete a vařte pod tlakem 30 minut (při přípravě v klasickém hrnci vařte několik hodin, dokud směs nezměkne). Před otevřením hrnce počkejte, až pára vyjde ven, pak roládu vyjměte a odstraňte provázek.
Šťávu se zeleninou rozmixujte tyčovým mixérem a roládu před servírováním nechte odležet, aby se snáze krájela a nerozpadala se.