Budete potřebovat

  • 1 kg dobře vyzrálého podplečí v bio kvalitě
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce drcených rajčat
  • 1 lžíce balsamika
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce jemně nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, dobromysl)
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  1. V misce si připravte směs ze všech ingrediencí kromě vína.
  2. Touto směsí potřete maso a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  3. Po hodině maso otočte a přilijte bílé víno spolu s malou sklenicí vody.
  4. Pečte další hodinu. Poté zkuste vidličkou, zda je maso měkké. Pokud ne, nechte ještě chvíli dopéct. 
  5. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo lehkým salátkem. 

Podplečí (péro) - další inspirace

Všechny recepty