- Inspirace z BIO hovězího
- Podplečí (péro)
- Pečené podplečí
Pečené podplečí
Budete potřebovat
- 1 kg dobře vyzrálého podplečí v bio kvalitě
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce drcených rajčat
- 1 lžíce balsamika
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce jemně nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, dobromysl)
- 1 dl bílého vína
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
Pečené podplečí
- V misce si připravte směs ze všech ingrediencí kromě vína.
- Touto směsí potřete maso a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Po hodině maso otočte a přilijte bílé víno spolu s malou sklenicí vody.
- Pečte další hodinu. Poté zkuste vidličkou, zda je maso měkké. Pokud ne, nechte ještě chvíli dopéct.
- Podávejte se šťouchanými bramborami nebo lehkým salátkem.