Budete potřebovat

  • Omáčka:
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce maďarské mleté papriky
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • sádlo
  • Maso:
  • 4 plátky BIO hovězí roštěné po 200 g
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
  1. Jednu cibuli a stroužky česneku nakrájejte nadrobno a orestujte na sádle.
  2. Přidejte rajský protlak, cukr a nechte chvíli orestovat, pánev poté zalijte červeným vínem. Přidejte vývar a vařte, až šťáva zredukuje. Bude to trvat asi 25 minut. Omáčku nezapomeňte občas promíchat.
  3. Mezitím, co se šťáva redukuje, maso lehce naklepete paličkou na maso. Zůstane tak měkké. Poté jej potřete hořčicí, osolte a opepřete. Maso opečte z obou stran a opékejte dalších 4–5 minut na středním plameni.
  4. Na oblohu nakrájejte polovinu cibule na tenká kolečka. V horkém sádle usmažte kolečka cibule do jasně zlaté barvy. Jakmile kolečka cibule vyjmete z horkého sádla, okamžitě posypejte mletou maďarskou paprikou. 
  5. Nakonec maso obložte kolečky smažené cibule, přidejte omáčku a podávejte se salátkem nebo bramborovou kaší. 

Nízký roštěnec - další inspirace

Všechny recepty