Roštěnky lehce naklepejte, osolte a opečte zprudka z obou stran do červena na horkém sádle a odložte stranou.
Jednu mrkev, cibuli a jednu petržel nakrájejte nadrobno a opečte v pánvi po roštěnkách. Přidejte hořčici, osolte, opepřete a lehce poduste, dokud zelenina nezměkne. Zaprašte moukou a důkladně orestujte. Přilijte přibližně dvě deci vody a nechte pomalu vařit.
Mezitím orestujte na druhé pánvi na tenké plátky nakrájenou zbylou mrkev a petržel, podlijte trochou vody a poduste, dokud zelenina částečně nezměkne. Propasírujte omáčku ze zeleniny a vraťte do ní opečené maso.
Nechte krátce podusit, ne víc než 10 minut, a na závěr do ní přidejte vyprané a nasekané kapary, zeleninu podušenou na másle, dochuťte zakysanou smetanou a citronovou šťávou.
Roštěnou podávejte přelitou omáčkou s širokými nudlemi.