Budete potřebovat

  • 4 plátky BIO roštěné po 150 g
  • sůl
  • lžíce sádla
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouky
  • pepř
  • lžíce másla
  • lžíce kaparů v soli
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • šťáva z jednoho citronu
  1. Roštěnky lehce naklepejte, osolte a opečte zprudka z obou stran do červena na horkém sádle a odložte stranou. 
  2. Jednu mrkev, cibuli a jednu petržel nakrájejte nadrobno a opečte v pánvi po roštěnkách. Přidejte hořčici, osolte, opepřete a lehce poduste, dokud zelenina nezměkne. Zaprašte moukou a důkladně orestujte. Přilijte přibližně dvě deci vody a nechte pomalu vařit. 
  3. Mezitím orestujte na druhé pánvi na tenké plátky nakrájenou zbylou mrkev a petržel, podlijte trochou vody a poduste, dokud zelenina částečně nezměkne. Propasírujte omáčku ze zeleniny a vraťte do ní opečené maso. 
  4. Nechte krátce podusit, ne víc než 10 minut, a na závěr do ní přidejte vyprané a nasekané kapary, zeleninu podušenou na másle, dochuťte zakysanou smetanou a citronovou šťávou. 
  5. Roštěnou podávejte přelitou omáčkou s širokými nudlemi. 

Nízký roštěnec - další inspirace

Všechny recepty