Budete potřebovat

  • 4 x 180g BIO řízek z nízkého roštěnce
  • lžíce hořčice
  • 1 utřený stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • strouhanka
  • 3 vejce
  • olej na smažení
  1. Nízký roštěnec zbavte tzv. deklu (silné blány na povrchu roštěnce) a ukrojte si 4 stejně velké řízky. Každý z nich ještě jednou prořízněte, ale snažte se nedokrojit a plátek masa rozevřete jako knihu. 
  2. Poklepejte každý plátek paličkou na maso jako klasický řízek, aby maso pokud možno zkřehlo. Potřete každý plátek hořčicí, utřeným česnekem, osolte a opepřete. 
  3. Postupně obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažte dozlatova z obou stran a podávejte s pečenými brambory.

Nízký roštěnec - další inspirace

Všechny recepty