1 kg nízkého žebra v bio kvalitě nakrájeného na kousky
1 červená cibule
1 šálek sušených švestek bez pecek
4 lžíce drcených mandlí
1 lžíce sezamových semínek
2 lžíce medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky zázvorového prášku
1 lžička skořice
4 šálky hovězího vývaru
0,5 šálku bílého vína
2 lžíce rostlinného oleje
Sůl
Nízké žebro na švestkách
Do hrnce dejte olej, cibuli nakrájenou na proužky, maso, sůl, skořici, zázvor a vývar. Vařte na mírném ohni 8 minut, nebo dokud hovězí maso lehce nezhnědne, pak přidejte bílé víno avařte, dokud se alkohol neodpaří.
Přikryjte poklicí a pokračujte ve vaření na mírném ohni 5–10 minut, občas promíchejte. Poté přidejte sušené švestky i med a vařte ještě 2 minuty.
2 lžíce omáčky dejte stranou do misky a rozpusťte v ní kukuřičný škrob, přidejte ho do hrnce a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
Mezitím na středním plameni opražte sezamová semínka dozlatova a totéž udělejte s mandlemi.
Maso servírujte posypané praženými sezamovými semínky amandlemi. Podávejte ideálně s bramborami nebo salátem.