Budete potřebovat

  • 0,6 kg mletého nebo sekaného BIO hovězího masa
  • sůl a pepř
  • špetka muškátového květu
  • 1/2 stroužku česneku
  • na špičku nože cukru
  • 6 vajec
  • mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení
  1. Vejce vařte ve vroucí vodě 4–5 minut a nechte dobře vychladit. 
  2. Mleté maso dochuťte cukrem, solí, pepřem, česnekem a muškátovým květem a vypracujte s trochou ledové vody do lehce lepkavé hmoty. 
  3. Vychladlé vejce opatrně naklepněte a oloupejte jen špičku, celé vejce opatrně vyjměte čajovou lžičkou, aby se nepoškodilo. Na desce si vytvořte z mleté směsi 4 placičky a do nich vejce opatrně zabalte. 
  4. Pracujte s mokrýma rukama. Obalená vejce obalte v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance a zprudka osmažte ze všech stran dozlatova. 
  5. Podávejte se salátkem nebo bramborovou kaší. 

Mleté hovězí maso - další inspirace

Všechny recepty