Česnek a petržel nasekejte nadrobno. Cibuli nakrájejte na kostičky.
Maso dochuťte podle chuti a přidejte polovinu nasekaného česneku, nasekanou petrželku, mléko a vejce.
Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Přidejte trochu strouhanky, dokud nezískáte homogenní hmotu.
Potom můžete začít formovat masové kuličky. Ty obalte v mouce a opečte je z obou stran na velké pánvi ve vrstvě olivového oleje.
Jakmile jsou kuličky osmažené, vyjměte je a odložte.
Vylijte přebytečný olej z pánve a opečte plátky chleba dozlatova.
Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli, druhou polovinu nakrájeného česneku a špetku soli, opékejte 5 minut.
Po uplynutí doby přidejte drcená rajčata a vařte 2 minuty na středním plameni. Přidejte víno a vařte další 2 minuty.
Opečený toustový chleba rozmačkejte nebo rozmixujte spolu s paprikou a přibližně půllitrem vývaru. Přidejte chlebovou kaši do šťávy, promíchejte a nechte provařit.
Vložte do omáčky masové kuličky, zbytek vývaru a zakryté vařte asi čtvrt hodiny.