Budete potřebovat

  • 1 kg BIO malého ořechu
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 l hovězí vývar
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • Salát:
  • 1 červená řepa
  • 2 mrkve
  • 300 g fazolových lusků
  • 1/2 hrnku hrášku
  • 1/2 šálku kukuřičných zrn
  • 1 hlávka salátu
  1. Uvařte silný vývar k masu, ale snažte se ho nepřesolit.
  2. Připravte si velký formát alobalu, na který položíte maso nakrájené na silnější plátky. Podlijte ho dostatečným množstvím vývaru. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké plátky, červenou papriku a okořeňte (opět buďte opatrní se solí, protože vývar také udělá své). Alobal dobře zabalte a pečte v troubě na 130 stupňů přibližně 4 hodiny. 
  3. Červenou řepu uvařte, mrkev nastrouhejte, hlávkový salát nakrájejte na tenké nudličky a přidejte ostatní ingredience. Okořeňte podle chuti a podávejte s trhaným, pečeným masem. 

Malý ořech - další inspirace

Všechny recepty