Budete potřebovat

  • 350 g BIO malého ořechu nakrájeného na proužky
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 vaječný bílek
  • 100 g nakrájeného baby mangoldu
  • 100 g růžiček brokolice
  • 100 g růžiček květáku
  • ¼ malé mrkve nakrájené na proužky
  • 150 g nasekaných bambusových výhonků
  • 100 g klíčků mungo nebo sójových klíčků
  • ¼ červené papriky nakrájené na proužky
  • 100 g fialového zelí nakrájeného na proužky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce vepřového sádla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce omáčky Hoisin
  • 1 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu rozpuštěné v 50 ml vody 50 ml shoyu
  • pražené loupané arašídy
  1. Maso nakrájené na hranolky obalte ve vaječném bílku smíchaném se škrobem. 
  2. V pánvi rozpusťte vepřové sádlo a maso obalené ve škrobu s bílkem smažte dozlatova a míchejte, aby se kousky masa neslepily. Pak je vyjměte a nechte okapat na cedníku. 
  3. Potom do pánve přidejte všechnu zeleninu a smažte zprudka dozlatova – zelenina by měla zůstat pevná a křehká. Poté ji vyjměte a nechte okapat na cedníku stejně jako maso. 
  4. Stejným způsobem na horkém sádle připravte uvařené a scezené pšeničné nudle. Usmažte je dozlatova a nechte okapat spolu se zeleninou a masem. 
  5. Do pánve přidejte hovězí vývar a dochuťte vínem, cukrem a omáčkou Hoisin. Vařte asi 3 minuty a podle chuti dosolte, oslaďte nebo okyselte. Omáčku zahustěte namočeným škrobem. 
  6. Do dochucené a husté omáčky vmíchejte zeleninu, nudle i maso a podávejte horké, posypané klíčky a praženými arašídy. 

Malý ořech - další inspirace

Všechny recepty