Loupanou plec nakrájejte na větší kostky a marinujte přes noc v pivu s česnekem, celým pepřem a bobkovými listy.
Druhý den slijte marinádu a odložte si ji stranou. Maso osušte kuchyňským papírem, osolte, opepřete a obalte ho moukou.
V kastrolu se silnějším dnem zahřejte 2 lžíce olivového oleje a důkladně na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Olej podle potřeby přidávejte a dbejte, aby byl skutečně horký.
Maso vyndejte děrovanou lžící na talíř a dejte stranou.
Snižte teplotu na střední a za občasného míchání opékejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nebude křupavá a zlatavá. Také ji vyndejte děrovanou lžící a dejte stranou spolu s masem.
Mrkev a cibuli nakrájejte na plátky a pórek na kolečka, vše vložte do kastrolu a za občasného míchání opékejte, dokud zelenina nezačne hnědnout – trvá to asi 12 minut. Přidejte rajčatový protlak a za stálého míchání vařte 2 minuty.
Přidejte maso a zalijte odloženou marinádou. Přiveďte k varu, seškrábněte všechny lepivé kousky ze dna, do kastrolu pak přilijte hovězí vývar a přidejte svazek bylin. Dochuťte solí a pepřem a vše přiveďte k varu.
Přikryjte pokličkou a pečte v troubě předehřáté na 140 stupňů 2 hodiny, v polovině pečení promíchejte. Když je hovězí maso hotové, dochuťte solí a pepřem.
Podávejte posypané nasekanou petrželkou s bramborovou kaší nebo zeleninou či zelím na másle.