Maso nakrájejte na větší kusy a neuzenou slaninu na špalíčky. Šalotku oloupejte a rozeberte na kusy. Na slanině s máslem opečte šalotky a houby zprudka dozlatova.
Jakmile bude oboje pěkně opečené do barvy, vyjměte šalotky, houby i kusy slaniny z hrnce děrovanou lžící a na zbývající tuk ze slaniny vhoďte na kolečka nakrájenou mrkev, na špalíky nakrájený pórek a kusy masa, osolte a opepřete a zprudka opékejte. Všechno zasypte moukou a důkladně orestujte.
Jakmile se mouka opeče (jíška), přihoďte na kostičky nakrájené rajče, 2 minuty poduste, potom zalijte vínem, přidejte svazek bylinek, hřebíček a pomalu a důkladně vařte maso doměkka.
Podle potřeby podlévejte vodou, ale jen tolik, aby se nic nepřipalovalo.
Když maso změkne tak, že lze porcovat vidličkou, vraťte do hrnce opečené šalotky se slaninou a houbami a ještě alespoň 10 minut společně povařte.
Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo rýží.