Budete potřebovat

  • 800 g BIO hovězích líček
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malý řapíkatý celer (nepovinný, ale omáčku velmi osvěží)
  • 1,5 dl červeného vína
  • mouka
  • petrželka
  • bobkový list
  • tymián
  • 0,5 l vývaru z masa
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Líčka nechte vcelku, osolte je, opepřete, lehce poprašte moukou a zprudka opečte na olivovém oleji s bobkovým listem. Opečená je odložte stranou.
  2. Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev, pórek a česnek. Když je zelenina opečená, vraťte líčka zpět na pánev, přidejte víno a tymián.
  3. Jakmile se alkohol z vína odpaří, přilijte vývar. Přikryjte a nechte vše půl hodiny dusit. Zhruba v polovině vaření maso obraťte. Následně zkontrolujte křehkost masa a nechte šťávu zredukovat. 
  4. Líčka vyjměte a omáčku propasírujte přes cedník, nebo rozmixujte. Do omáčky můžete na závěr přidat kousek másla.
  5. Maso podávejte nakrájené na plátky, ochucené a posypané nasekanou petrželkou. Jako přílohu můžete zvolit šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.

 

Líčka - další inspirace

Všechny recepty