1 malý řapíkatý celer (nepovinný, ale omáčku velmi osvěží)
1,5 dl červeného vína
mouka
petrželka
bobkový list
tymián
0,5 l vývaru z masa
olivový olej
mletý pepř
sůl
Hovězí líčka na víně
Líčka nechte vcelku, osolte je, opepřete, lehce poprašte moukou a zprudka opečte na olivovém oleji s bobkovým listem. Opečená je odložte stranou.
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev, pórek a česnek. Když je zelenina opečená, vraťte líčka zpět na pánev, přidejte víno a tymián.
Jakmile se alkohol z vína odpaří, přilijte vývar. Přikryjte a nechte vše půl hodiny dusit. Zhruba v polovině vaření maso obraťte. Následně zkontrolujte křehkost masa a nechte šťávu zredukovat.
Líčka vyjměte a omáčku propasírujte přes cedník, nebo rozmixujte. Do omáčky můžete na závěr přidat kousek másla.
Maso podávejte nakrájené na plátky, ochucené a posypané nasekanou petrželkou. Jako přílohu můžete zvolit šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.