- Inspirace z BIO hovězího
- Líčka
- Hovězí líčka na černém pivu s jablečným pyré
Hovězí líčka na černém pivu s jablečným pyré
Budete potřebovat
- 800 g BIO hovězích líček
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 400 g drcených rajčat
- 1 pórek
- sladká a pálivá paprika
- 0,5 l černého piva
- 1 l vývaru z masa
- 2 brambory
- 2 bobkové listy
- med (volitelný)
- olivový olej
- mletý pepř
- sůl
Hovězí líčka na černém pivu s jablečným pyré
- Na rozehřátém oleji opečte z obou stran líčka dozlatova a odložte je stranou.
- Na zbylém oleji orestujte osolenou zeleninu s bobkovým listem a jakmile lehce změkne, přidejte drcená rajčata. Vše pomalu vařte ještě 20 minut.
- Poté přidejte opečená líčka. Opepřete, přilijte pivo, vývar, poprašte mletou paprikou a vařte asi 1,5 hodiny, dokud omáčka nezhoustne a líčka nezměknou. Hořkou chuť piva vám pomůže vybalancovat med.
- Na ozdobu můžete zprudka dokřupava osmažit několik proužků pórku.
- Podávejte s jablečným pyré.