Budete potřebovat

  • 800 g BIO hovězích líček
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 400 g drcených rajčat
  • 1 pórek
  • sladká a pálivá paprika
  • 0,5 l černého piva
  • 1 l vývaru z masa
  • 2 brambory
  • 2 bobkové listy
  • med (volitelný)
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Na rozehřátém oleji opečte z obou stran líčka dozlatova a odložte je stranou.
  2. Na zbylém oleji orestujte osolenou zeleninu s bobkovým listem a jakmile lehce změkne, přidejte drcená rajčata. Vše pomalu vařte ještě 20 minut. 
  3. Poté přidejte opečená líčka. Opepřete, přilijte pivo, vývar, poprašte mletou paprikou a vařte asi 1,5 hodiny, dokud omáčka nezhoustne a líčka nezměknou. Hořkou chuť piva vám pomůže vybalancovat med.
  4. Na ozdobu můžete zprudka dokřupava osmažit několik proužků pórku. 
  5. Podávejte s jablečným pyré. 

Líčka - další inspirace

Všechny recepty