Maso vložte do hrnce se studenou osolenou vodou, přidejte bobkový list, kuličky nového koření, stroužky česneku, neloupanou rozkrojenou cibuli a lžičku celého pepře.
Pomalu přiveďte k varu a nechte mírně probublávat, dokud maso zcela nezměkne. Pak jej vyjměte a nechte vychladnout, aby se dobře krájelo.
Vývar proceďte a nechte také vychladnout. Maso nakrájené na plátky uchovávejte ve studeném vývaru, aby neosychalo.
Z horkého sádla a mouky připravte světlou jíšku a zalijte studeným procezeným vývarem. Vzniklou omáčku provařte mírným varem. Dochuťte podle potřeby octem, cukrem a solí a po půl hodině mírného varu zjemněte smetanou na šlehání. Do hotové omáčky vmíchejte nasekaný čerstvý kopr.
Maso nakrájené na plátky prohřejte ve vývaru. Horké plátky podávejte přelité koprovou omáčkou s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
Pokud budete chtít dochutit hotovou omáčku, použijte na okyselení citronovou šťávu, ocet by způsobil, že se smetana v omáčce srazí!