Budete potřebovat

  • 1 kg BIO hovězí květové špičky
  • 0,5 kg hovězí oháňky
  • 2 morkové kosti
  • 3 mrkve
  • 1 tuřín
  • 2 pórky
  • 4 brambory
  • 1 kapusta
  • 1 celer řapík
  • 1 cibule
  • 1 bouquet garni (tymián, bobkový list, petržel)
  • 3 hřebíčky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 l vody
  • hrubá sůl
  • pepř
  1. Do cibule napíchejte hřebíček. Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte. Česnek oloupejte a zbavte klíčků.
  2. Do hrnce dejte vodu, přidejte cibuli, česnek, morkové kosti, bouquet garni, pár kuliček pepře, 20 g hrubé soli a maso a vařte hodinu od chvíle varu.
  3. Po 1 hodině přidejte zeleninu kromě brambor, vařte další hodinu, nakonec přidejte brambory a vařte dalších 30 minut. Úplně nakonec přidejte do horkého vývaru překrájené kapustové listy a nechte jen krátce spařit. 
  4. Nakrájené maso podávejte horké s majonézou, hořčicí, kyselou okurkou. Vývar podávejte horký s vařenými nudlemi.

Květová špička - další inspirace

Všechny recepty