Kulatou plec nakrájejte na 1 centimetr silné řízky. Osolte, opepřete a obalte v mouce. Zprudka opečte z obou stran dozlatova na horkém sádle a odložte stranou.
Pokud máte čerstvé houby, opečte je zprudka na horkém sádle a odložte bokem k masu. Použijte-li sušené, namočte je předem, a vložte až do hotového základu.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a vložte do sádla v pánvi. Osolte, opepřete a krátce poduste.
Přidejte bobkový list a kmín, do kastrolu vraťte opečené řízky a opečené houby, nebo přidejte namočené sušené houby, podlijte vodou a pomalu a zvolna poduste, dokud maso nezměkne.
Hotové maso v houbové šťávě zjemněte smetanou, krátce povařte a před servírováním přidejte podle chuti citronovou šťávu. Podávejte s knedlíkem nebo s rýží.