Budete potřebovat

  • 1 kg kulaté BIO plece
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • špetka kmínu
  • 1 bobkový list
  • 300 g čerstvých hub nebo hrst sušených hub
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 šálek smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Kulatou plec nakrájejte na 1 centimetr silné řízky. Osolte, opepřete a obalte v mouce. Zprudka opečte z obou stran dozlatova na horkém sádle a odložte stranou. 
  2. Pokud máte čerstvé houby, opečte je zprudka na horkém sádle a odložte bokem k masu. Použijte-li sušené, namočte je předem, a vložte až do hotového základu.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a vložte do sádla v pánvi. Osolte, opepřete a krátce poduste. 
  4. Přidejte bobkový list a kmín, do kastrolu vraťte opečené řízky a opečené houby, nebo přidejte namočené sušené houby, podlijte vodou a pomalu a zvolna poduste, dokud maso nezměkne.
  5. Hotové maso v houbové šťávě zjemněte smetanou, krátce povařte a před servírováním přidejte podle chuti citronovou šťávu. Podávejte s knedlíkem nebo s rýží. 

Kulatá plec - další inspirace

Všechny recepty