Oloupané brambory nakrájejte na kostky a dejte vařit do vroucí osolené vody. Vařte doměkka, potom sceďte vodu, brambory rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s mlékem a lžící másla.
Hovězí filety potřete směsí olivového oleje s vinným octem, osolte, opepřete a nechte temperovat při pokojové teplotě minimálně 3 hodiny. Pak je zprudka opečte z obou stran dozlatova, z každé strany alespoň 2 minuty.
Opečené maso přendejte na plech a dejte péct do trouby rozpálené na 180 stupňů asi na 10 minut.
V pánvi, na které se filety pekly, rozpusťte lžíci másla, přidejte mouku a důkladně opražte dočervena. Zalijte hovězím vývarem, prošlehejte a vařte alespoň 10 minut. Podle chuti šťávu osolte.
Hovězí filet podávejte s bramborovou kaší podlitý šťávou.