- Inspirace z BIO hovězího
- Karabáček
- Konfitované hovězí se špenátem a vejcem
Konfitované hovězí se špenátem a vejcem
Budete potřebovat
- 0,8 kg BIO hovězího karabáčku
- snítka tymiánu
- 0,3 kg sádla
- sůl a pepř
- 1 větší cibule
- 3–4 hřebíčky
- 0,5 kg listového špenátu
- 1 lžíce olivového oleje extra panenského
- 4 vejce
- 0,6 l hovězího vývaru
Konfitované hovězí se špenátem a vejcem
- Hovězí karabáček osolte a opepřete. Do rozpůlené cibule napíchejte hřebíčky, přidejte ji ke karabáčku a vše zalijte rozpuštěným sádlem.
- Nastavte si teplotu trouby na 80 stupňů a nechte karabáček konfitovat 4–5 hodin, nebo dokud nebude příjemně měkký.
- Vejce dejte do vroucí vody vařit na 5 minut a pak je ihned zchlaďte.
- Listy špenátu zbavte tvrdých stonků a opláchněte od případných zbytků písku a prachu.
- Na olivovém oleji nechte špenát „zvadnout”, tedy ho krátce opečte jen tak, aby ztratil vodu.
- Do talířů rozdělte špenát, na něj položte porce konfitovaného karabáčku.
- Každé vejce opatrně naklepněte a oloupejte jen zčásti. Celé vejce potom vyjměte čajovou lžičkou, aby vám neprasklo.
- Na každou porci přidejte jedno ne zcela uvařené vejce a zalijte horkým hovězím vývarem.
- Podávejte třeba s lehkým salátkem nebo bramborami.