Budete potřebovat

  • 0,8 kg BIO hovězího karabáčku
  • snítka tymiánu
  • 0,3 kg sádla
  • sůl a pepř
  • 1 větší cibule
  • 3–4 hřebíčky
  • 0,5 kg listového špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje extra panenského
  • 4 vejce
  • 0,6 l hovězího vývaru
  1. Hovězí karabáček osolte a opepřete. Do rozpůlené cibule napíchejte hřebíčky, přidejte ji ke karabáčku a vše zalijte rozpuštěným sádlem. 
  2. Nastavte si teplotu trouby na 80 stupňů a nechte karabáček konfitovat 4–5 hodin, nebo dokud nebude příjemně měkký. 
  3. Vejce dejte do vroucí vody vařit na 5 minut a pak je ihned zchlaďte. 
  4. Listy špenátu zbavte tvrdých stonků a opláchněte od případných zbytků písku a prachu.
  5. Na olivovém oleji nechte špenát „zvadnout”, tedy ho krátce opečte jen tak, aby ztratil vodu. 
  6. Do talířů rozdělte špenát, na něj položte porce konfitovaného karabáčku. 
  7. Každé vejce opatrně naklepněte a oloupejte jen zčásti. Celé vejce potom vyjměte čajovou lžičkou, aby vám neprasklo.
  8. Na každou porci přidejte jedno ne zcela uvařené vejce a zalijte horkým hovězím vývarem. 
  9. Podávejte třeba s lehkým salátkem nebo bramborami.

Karabáček - další inspirace

Všechny recepty