Budete potřebovat

  • 1 kg BIO hovězího hrudí
  • 6 lžic celého koriandru
  • 6 lžic celého černého pepře
  • 6 lžic soli
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  1. Celé koření umelte v mlýnku na kávu nahrubo a smíchejte s paprikou, sušeným česnekem, solí a cukrem. Hrudí v celé směsi důkladně obalte ze všech stran a zabalte do alobalu. Nechte tři až čtyři dny marinovat v chladničce. 
  2. Poté hrudí vyjměte z chladničky, nechejte přes noc při pokojové teplotě a následující den jej pečte zabalené v alobalu na 130 stupňů 5 hodin. Hotové hrudí nechte trochu vychladnout, aby se vám lépe krájelo.
  3. Brisket (hrudí) nakrájený na plátky podávejte v sendviči z pšenično-žitného chleba (Šumava) s hrubozrnnou hořčicí a plátky nakládané okurky.

Hrudí - další inspirace

Všechny recepty