800 g BIO hovězího masa v jednom kuse (připravené k rolování – pokud nevíte, jak maso na roládu nejlépe ukrojit, můžete požádat řezníka, aby vám ho připravil)
Bylinky nasekejte nadrobno a přidejte do nádoby s vejci, osolte, opepřete a prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžičku oleje, vlijte do ní rozšlehaná vejce a připravte tenkou omeletu. Obraťte ji a opečte i z druhé strany. Dejte stranou.
Špenát omyjte a vařte v páře po dobu 5 až 10 minut. Nechte ho odstát v cedníku, aby se zbavil přebytečné vody, a nakrájejte ho. Dejte stranou.
Cibuli, mrkev a celer nakrájejte nadrobno. Maso omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete. Na maso položte omeletu, pak šunku a nakonec špenát, vše dobře rozprostřete. Maso srolujte a pevně svažte provázkem. Pod provázek můžete zastrčit několik snítek rozmarýnu.
Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte roládu ze všech stran, opékejte ji asi 15 minut. Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ji zhruba 5 minut do změknutí. Přilijte víno, zamíchejte a nechte odpařit alkohol. Pak přilijte vývar a přiveďte k varu.
Snižte teplotu na minimum a vařte 2 hodiny, přičemž maso občas polévejte šťávou. V polovině vaření roládu otočte, aby se vařila rovnoměrně.
Poté ji položte na talíř, přikryjte fólií a nechte zcela vychladnout. Před podáváním ji nakrájejte na plátky a krátce ohřejte v troubě nebo mikrovlnce. Podávejte s omáčkou a bramborami.