Budete potřebovat

  • 1 kg BIO hovězího pupku
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • 3 stroužky česneku
  • 3 pálivé papriky (choriceros)
  • 1 sklenice červeného vína
  • 0,5 l vývaru z masa
  • 1 bobkový list
  • 3 hřebíčky
  • petrželka
  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • sůl
  1. Sušené pálivé papriky namočte do teplé vody. Po 5 minutách je vyjměte a dejte stranou.
  2. V tlakovém hrnci na troše oleje osmahněte celý česnek a nakrájenou cibuli. Přidejte oloupané a na kostičky nakrájené jablko a společně opékejte.
  3. Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na troše rozpáleného oleje. Jakmile maso zhnědne, vyjměte ho a přidejte do tlakového hrnce.
  4. Do pánve, na které jste opékali maso, přidejte víno, bobkový list a hřebíček, přiveďte k varu a přilijte vývar. Přidejte trochu vody a nadrobno nakrájenou dužinu seškrábanou z namočených paprik. Vše promíchejte s obsahem tlakového hrnce a vařte pod tlakem minimálně hodinu (při přípravě v klasickém hrnci vařte několik hodin, dokud směs nezměkne).
  5. Jako přílohu podávejte smažené malé neloupané brambůrky posypané nasekanou petrželkou. 

Hovězí pupek - další inspirace

Všechny recepty