Sušené pálivé papriky namočte do teplé vody. Po 5 minutách je vyjměte a dejte stranou.
V tlakovém hrnci na troše oleje osmahněte celý česnek a nakrájenou cibuli. Přidejte oloupané a na kostičky nakrájené jablko a společně opékejte.
Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na troše rozpáleného oleje. Jakmile maso zhnědne, vyjměte ho a přidejte do tlakového hrnce.
Do pánve, na které jste opékali maso, přidejte víno, bobkový list a hřebíček, přiveďte k varu a přilijte vývar. Přidejte trochu vody a nadrobno nakrájenou dužinu seškrábanou z namočených paprik. Vše promíchejte s obsahem tlakového hrnce a vařte pod tlakem minimálně hodinu (při přípravě v klasickém hrnci vařte několik hodin, dokud směs nezměkne).
Jako přílohu podávejte smažené malé neloupané brambůrky posypané nasekanou petrželkou.