Budete potřebovat

  • 1,5 kg BIO hovězí oháňky
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 2 pórky
  • 0,5 l červeného vína
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 dl vývaru z masa
  • 3 lžičky kakaa
  • mouka
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Maso očistěte, naporcujte, osolte, opepřete a obalte v mouce. Osmažte ho na oleji ze všech stran dozlatova. Vyjměte jej a dejte stranou.
  2. Mrkev, cibuli a pórek nakrájejte na větší kousky a několik minut opékejte na oleji, který v pánvi zbyl, pak přilijte víno.
  3. Oháňku přidejte k zelenině. Zalijte vývarem. Hrnec přikryjte poklicí a až se začne obsah vařit, stáhněte oheň na minimum a nechte táhnout 2 hodiny.
  4. Maso poté opatrně vyjměte a přidejte čokoládu nakrájenou na malé kousky a kakao. Nechte vařit asi 10 minut. Pokud chcete, můžete omáčku propasírovat a případně dosolit. 
  5. Maso před servírováním prohřejte v hotové omáčce a podávejte třeba s pečenými bramborami. 

Hovězí oháňka - další inspirace

Všechny recepty